850 koňové SUV s vlastnosťami off-roadu

SUV-čka sa v posledných rokoch stali skôr módnou, ako praktickou záležitosťou. Človek si už pomaly musí poriadne zaspomínať, aby si uvedomil, že sa vyvinuli z klasických off-roadov, ktoré excelovali hlavne v teréne. Aby boli cenovo dostupnejšie, začalo sa s produkciou ich “odľahčených” verzií. No a práve z nich sa vyvinuli moderné a populárne SUV. Objavilo sa jedno mimoriadne exkluzívne, ktoré exceluje ako výkonom, tak aj terénnymi vlastnosťami.

Extrém v každom ohľade

Poriadne SUV-čka sú dnes už skutočnou vzácnosťou. Mnoho z nich dokoca v teréne neprinesie vôbec nič navyše, okrem väčšej svetlej výšky. Veľmi zriedkavo sa zjaví kúsok, ktorý sa nestratí ani v náročnom teréne. Jedným z nich je bezpochyby Mercedes triedy G. Symbol luxusu. Ak by sa vám aj toto málilo, je tu spoločnosť Mansory, ktorá vytvára tie najbláznivejšie automobilové kreácie. O najnovšom výtvore, Mansory Gronos informoval portál dailyrevs.com.

Zdroj foto: dailyrevs.com

O čo sa jedná? Nuž ide o vo všetkých smeroch vylepšený Mercedes G63. Ten je už sám o sebe skvelým autom, Mansory však úroveň posúva ešte oveľa ďalej. Čo sa týka vizuálnych úprav, na prvý pohľad upúta elegantná tmavo zelená farba, rovnako aj karbónové doplnky. Divy sa však udiali pod kapotou. 4 litrový 8 valcový motor Mansory poladilo na neskutočných 850 koní. To aj z obrovského a ťažkého monštra  robí takmer superšport. Na 100 km/h sa dostanete za 3,5 sekundy. Maximálka? 250 km/h. Povedali by ste, že vďaka týmto motorickým vlastnostiam bude auto v teréne nepoužiteľné? Veľký omyl. Aj napriek maximálnemu luxusu v interiéri ide stále o G-čkový Mercedes. Zvládnuť má aj ťažko uveriteľný sklon 100%, čo je rovných 45 stupňov!

Zdroj foto: dailyrevs.com

Zatiaľ všetko znie skvelo, len čo tá cena. Nuž, je to Mercedes. A je to G-čko, to znamená,že bude aj finančne tou najvyššou ligou. Navyše úpravca Mansory si dá za svoju prácu kráľovsky zaplatiť. Mansory Gronos nie je výnimkou. Zatiaľje na svete len 1 kus, maximálne ich však má byť 10. A cena jedného je 560 100 €. To nepotrebuje komentár.

Zdroj foto: dailyrevs.com

Zdroj foto: dailyrevs.com

Zdroj: dailyrevs.com

Zdroj foto: dailyrevs.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 850 koňové SUV s vlastnosťami off-roadu