Poliaci spravili najbrutálnejšiu odťahovku z Mercedesu Sprinter

Odťahovky dokážu byť pekné. Ale niektoré vyzerajú naozaj výborne a nemusia byť prezdobené ako v Indii. Jedným z príkladov, ktoré skôr vyrazia dych je odťahový špeciál od firmy Kegger z Poľska, postavený na základe najnovšej generácie Mercedesu Sprinter.

Odťahové vozidlo dostalo okrem polepu inšpirovaného F1 aj aerodynamické prvky. Predný nárazník je masívnejší ako na štandardnom Sprinteri a má aj plné bočné krytovanie, čo nielen vyzerá dobre, ale aj znižuje spotrebu. Nálepky odkazujú na F1 tím Sauber Petronas. Auto stojí na čiernych osemnásťpalcových diskoch a rovnakou farbou je nalakovaná aj mriežka chladiča.


Foto: Kegger

Keďže nedávno Sprinter oslavoval 25 rokov a Kegger mal rovnaké výročie, tak vlastne oslavuje limitovanou sériou tejto odťahovky. Vznikne 25 kusov. Základ pre stavbu poskytol najvýkonnejší model, ktorý je v ponuke v Európe.


Foto: Kegger

Pohon špeciálu má na starosti trojlitrový motor V6, ktorý má výkon 140 kW (190 k) a krútiaci moment 440 Nm. To stačí aj na odtiahnutie väčšieho auta. Motor je spojený so sedemstupňovou automatickou prevodovkou, aby poskytol vodičovi aj vysokú úroveň komfortu pri jazde.


Foto: Kegger

O komforte svedčí aj výbava inteiréru. Na prvý pohľad zaujme neuveriteľné množstvo Alcantary nielen na sedadlách, ale aj na prístrojovej doske. Ale na ten druhý do oka padnú dve samostatné odpružené sedadlá, takže trpieť nebude ani spolujazdec. Samozrejmosťou je štítok s označením a poradovým číslom vozidla v sérii.


Foto: Kegger

Interiér dostal naviac aj prídavnú zvukovú a tepelnú izoláciu a tiež lepší systém reproduktorov. Aj tieto dva prvky dokážu zjednodušiť život v interiéri tohto vozidla. Auto síce nemá batožinový priestor, ale má dva boxy po stranách, kde je možné schovať gurtne a nevyhnutné veci.

Kegger chce za takýto špeciálny Sprinter na odťah vozidiel 125-tisíc eur.


Foto: Kegger

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Kegger

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Poliaci spravili najbrutálnejšiu odťahovku z Mercedesu Sprin...