Ultra luxusné BMW s eleganciou a parametrami superšportu?

Nemecké automobily sú obdivované už po desaťročia. Niet divu, nemecká kvalita a precíznosť je známa po celom svete. V automobilovom priemysle má táto krajina obzvlášť silné postavenie. Audi, Mercedes a BMW, to je pre mnohých svätá trojica štvorkolesových miláčikov. Také BMW však vie ísť ešte o level vyššie, ten sa volá Alpina.

Keď vrcholný luxus nestačí!

BMW je pre mnohých stelesnením dokonalého luxusu a radosti z jazdy. Niekomu extrémne náročnému však ani toto nemusí stačiť. Pre najnáročnejších zákazníkov je tu určená značka Alpina. Ide o prestížneho úpravcu výhradne vozidiel BMW. Nejde teda o žiadnu garážovú firmičku, na mušku si často krát bráva aj tie najlepšie modely. Portál autocar.co.uk informoval o lahôdke, ktorá vychádza z BMW M850i.

Zdroj foto: autocar.co.uk

BMW M850i je autom, ktoré naozaj už nemá ďaleko k dokonalosti. Ťažko si predstaviť čosi lepšie. Atraktívna a elegantná karoséria, silný motor, ohromný priestor a komfort. Aplina tento upravený model nazvala Alpina B8 Gran Coupe, ale dokáže smelo konkurovať aj BMW M8. Čo sa týka pohonu, pod kapotou sa nachádza poriadny 4,4 litrový 8 valcový motor. Ten pri BMW M850i produkuje už beztak brutálnych 530 koní, v Alpine B8 dosahuje až 621 koní! Nový software, turbo či medzichladič sa postarali o poriadny nárast. Vďaka tomuto výkonu sa naozaj robustné auto dostane na 100 km/h len za 3,4 sekundy, čo je parameter hodný superšportu! Ostrá verzia M8 to zvláda len o 2 desatiny rýchlejšie. M8 odchádza zo súboja o maximálku s Alpine B8 ako porazené! Jeho maximálka je totiž 290 km/h, Alpina B8 dáva neskutočných 324 km/h! Čo sa týka interiéru, ten je v prípade značky Alpine druhoradý, pretože automobilka ho individuálne prispôsobí každému klientovi. Samozrejmosťou je ale najkvalitnejšia koža, drevo, vyhrievanie a ventilácia sedadiel, skrátka totálny komfort. Cena? Astronomická. Začína na 161 200 €! Veľa alebo málo?

Zdroj foto: autocar.co.uk

Zdroj foto: autocar.co.uk

Zdroj: autocar.co.uk

Zdroj foto: autocar.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ultra luxusné BMW s eleganciou a parametrami superšportu?