Lada Niva Travel, stále drsná a dostupnejšia

Lada Niva je pojmom, ktorý je tu s nami už po celé desaťročia. Je to legenda, ktorá sa preslávila predovšetkým svojimi terénnymi vlastnosťami. Obľúbené auto poľovníkov a lesníkov však svojím vzhľadom pôsobilo vždy dosť drsne. Neskôr názov Niva zmizol a vystriedal ho názov 4x4, no Niva sa vracia! V jemne inom a civilnejšom šate, no so všetkými výhodami, ktoré robia Nivu Nivou.

Niva, trochu iná

Názov Niva istú dobu používala značka Chevrolet, teraz sa však vracia tam, kam partí. Ku Lade. Novinkou je konkrétne model Lada Niva Travel. Pôsobí výrazne modernejšie a sviežejšie, podrobnosti sú na portáli lada.ru.

Zdroj foto: auto.ru

Zdroj foto: auto.ru

Zdroj foto: auto.ru

Aké sú hlavné zmeny? Okrem robustného a moderného dizajnu zaujme aj priestrannejšia kabína. Predná maska však už na prvý pohľad prezrádza, že Niva Travel sa bude najlepšie cítiť v teréne. Čo sa týka pohonu, pod kapotou sa nachádza 1,7 litrový 4 valcový motor s výkonom 80 koní, bez možnosti výberu. Buď ho chcete, alebo si musíte vybrať iné auto.

Čo sa týka výbavy, v základných verziách ide hlavne o funkčnosť. Verzia Classic zahŕňa naozaj len to najnutnejšie, ako napríklad predné okná v elektrike, elektrické spätné zrkadlá, príprava na rádio. Použiteľnejšia je už verzia Comfort s klimatizáciou, vyhrievanými prednými sedadlami či s lakťovou opierkou. Vo verzií Luxe môžete počítať aj so zadnými parkovacími senzormi, multimediálnym systémom s obrazovkou, či vyhrievaným čelným sklom. Navyše si môžete vybrať aj OFF-ROAD verziu, ktorá je ešte väčmi zameraná na terén. Podčiarkujú to prvky výbavy ako oceľová ochrana motora, šnorchel do motorového priestoru či rezerva na zadných dverách. V najvyššej výbave a v úprave do terénu stojí táto Lada Niva Travel 18 990 €, ak by ste si vystačili s úplným základom, sme na 16 590 €. Iste, nie je to málo, no dostanete plnohodnotné auto 4x4 s overenými jazdnými vlasnosťami, skutočného pracanta. Je síce pravdou, že v Rusku začína základná verzia Nivy Travel už na necelých 9 000 €, k tomu je však potrebné pripočítať dovoz, úprava kvôli emisným normám, schválenie na prevádzku v Európe či clo, nárast ceny je tak pochopiteľný. Nuž máme tu aspoň dostupné auto do skutočného terénu, žiadne lacné SUV, ktoré bude mať cestou na chatu problémy.

Zdroj: lada.ru

Zdroj foto: auto.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Lada Niva Travel, stále drsná a dostupnejšia