Volvo XC60 používa systém Android s novými aplikáciami

To, o čom sa hovorilo sa stalo skutočnosťou. Volvo prechádza na systém Android vo svojich vozidlách. Nasadenie nového informačno-zábavného systému aktuálne predvádza model XC60, ktorý je pre automobilku jedným z najdôležitejších.

Už prvá správa o tom, že práve Volvo prejde na úplne iný informačno-zábavný systém bola šokujúca. Veď práve Volvo v súčasných generáciách vozidiel disponovalo jedným z najlepších dotykom ovládaných systémov, ktoré v autách celkovo boli.

Foto: Volvo

Spolupráca s Google však umožní ľahší vývoj nových aplikácií. Podľa slov výrobcu bude tento systém pôsobiť ako najinteligentnejšie Volvo všetkých čias. V ponuke systému bude Google Asistent, ale aj navigácia prostredníctvom Google Maps, čo tiež znamená, že systém bude permanentne pripojený. Rozširovanie funkcii bude možné prostredníctvom obchodu Play.


Foto: Volvo

Volvo je prvou automobilkou, ktorá takto zásadne spolupracuje s Googlom. Avšak XC60 nebude jediným modelom, ktorý bude osadený novým systémom. Rovnako ho už využíva aj elektrický model XC40 Recharge.

Veľkým plusom systému, oproti mobilným telefónom je, že tu nebude vývoj takými skokmi, čo znamená, že po aktualizíciách nebude systém sekať ako sa celkom často stáva so smartfónmi. Teda po pár rokoch, ale predsa. Volvo nasadzuje Android do XC60 aj kvôli tomu, že každý z modelov prechádza okrem veľkých faceliftov aj menšími vylepšeniami.


Foto: Volvo

Volvo XC60 je najpredávanejším modelom švédskej automobilky. A preto dostal aj aktualizáciu bezpečnostných systémov. Vylepšený je systém detekcie iných účastníkov cestnej premávky, či systém automatického brzdenia na predchádzanie nehodám.

Jemné retuše je možné nájsť aj na zovňajšku vozidla. Decentnou zmenou prešla predná maska chladiča, trochu zmenený predný nárazník, pribudli nové farby a tiež sa zmenila ponuka dizajnu zliatinových diskov. Vnútri pribudne možnosť luxusnejšieho látkového čalúnenia s názvom City Weave.


Foto: Volvo

Tieto úpravy sa prejavia v modelovom roku 2022, ktorý automobilka začne vyrábať už v máji tohto roka. Zmena na poli pohonných jednotiek nebude nutná, lebo tie už sú kompletne elektrizované. V ponuke sú mild-hybridné verzie benzínového aj naftového dvojlitra, ale z ponuky sa nevytratili ani plug-in hybridy. Avšak už to nie je výlučne o najvýkonnejšom T8 Twin Engine s výkonom 300 kW (408 k), ale aj o trochu slabšom T6 Twin Engine, ktorý dosahuje 251 kW (340 k). Len pre pripomenutie, základná cena Volva XC60 je, v konfigurácii B4 FWD Momentum 46 450 eur.


Foto: Volvo

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Volvo

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Volvo XC60 používa systém Android s novými aplikáciami