Dacia v základe, skoro ako Fabia Junior!

Automobilky a v podstate všetky spoločnosti sveta predávajú svoje produkty s magickým slovným spojením: cena od. Takáto cena obvykle slúži len na to, aby záujemcu nalákala, lenže za ňu dostanete len naozajstný základ. No a automobilky sú v tomto už roky ako doma. Je celkom bežné, že základná verzia začína s neuveriteľne nízkou cenou, no ak si navolíte to čo chcete, budete od nej už naozaj vzdialený. Dacia nám teraz ukázala, ako bude vyzerať Sandero v totolnom základe.

Prezlečená Fabia Junior?

Mnohí si ešte pamätajú základnú Fabiu s plastovými blatníkmi, kľučkami, bez dvierok na odkladacej schránke pred spolujazdcom. Šlo o auto v pravom duchu slova, dokázalo vás len niekam odviezť, ale to bolo tak všetko. Fabia Junior sa stávala terčom posmechu a asi aj dnes si ľudia vo vedení chytajú hlavu a nechápu, ako mohli s niečím takým prísť na trh. Dacia na svojom webe dacia.sk uviedla nové Sandero v totálnom základe. Ale fakt že totálnom.

Zdroj foto: autoreview.ru

Zaujímavé na tom všetkom je, že Dacia sa s novým Sanderom chcela vyznamenať a zapísať sa o levej vyššie. A pri normálnych a vyšších výbavách sa to Sanderu naozaj darí, ide o atraktívne, dobre vybavené a stále ešte cenovo dostupné auto. Lenže automobilka potrebovala čo najnižšiu cifru do cenníka, ktorú bude môcť ku Dacií dať. A preto prišla s modernou reinkarnáciou Škody Fabia Junior. Sandero dostalo plastové kusy karosérie, oceľové kolesá, žiadna možnosť zmeny farby, dokonca ani rádio. 65 koní pod kapotou a žiadne turbo, toto auto je skrátka totálne bizarné, nakoľko výbavou a výkonom je na úrovni najlacnejších áut spred 20 rokov. Oproti Fabií Junior sa tak nové Sandero v základe príliš nelíši. Je vysoko pravdepodobné, že si ho v tejto špecifikácií takmer nikto nekúpi. To na druhej strane nahráva milovníkom bizarností, nakoľko stretnúť toto auto na ceste bude naozaj vzácnosťou.

Zdroj foto: autoreview.ru

Zdroj foto: autoreview.ru

Zdroj: dacia.sk

Zdroj foto: autoreview.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dacia v základe, skoro ako Fabia Junior!