Cupra Tavascan: Elektrické SUV coupé s dojazdom 450 km

Zabudni na hybridy. Plne elektrické SUV, ktoré si na 100 % získa tvoju pozornosť. Čo dokáže novinka? Nenechaj si ujsť víziu moderného športového automobilu s elektrickým pohonom!

Ak patríš medzi zarytých Cupra fanatikov, určite si ťa získa povestný dizajn, charakteristický pre značku Cupra. 

Odčlenená divízia Seatu dala zelenú elektrifikácii. A robí dobre. Po okruhovom hathatchu e-Racer s výkonom 300 až 500 kW, je tu ďalšia elektrická lastovička.  DNA Cupry zatrasie očakávaniami a posunie level elektrifikovaných modelov budúcnosti. Tento koncept sa skutočne dočká sériovej výroby. Ponúkne zaujímavé parametre a povestný komfort segmentu crossoverov s bonusom v podobe výhod vozidiel typu coupé.

Vzhľad sa nesie v linajkách rodokmeňa Cupry a dramatické sacie otvory umožňujú prietok vzduchu cez telo karosérie a tiež k chladiacemu systému batérií. Pozornosť na seba strhnu aj obrie 22-palcové disky kolies s turbínovým dizajnom. Impozantným dojmom pôsobí aj bezrámová konštrukcia okien a splývavý profil kabíny.

Poďme sa pozieť na konkrétne parametre výkonu. Pohon zabezpečujú 2 elektromotory, ktoré spoločne produkujú výkon 225 kW. Akcelerácia z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy. Akumulátory dokážu načerpať 77 kWh elektrickej energie. Tento model sľubuje na 1 nabitie dojazd asi 450 km. Cupra má jasné plány, čo sa týka smerovania značky. Príchod na trh je plánovaný do 2 rokov. Ako sa ti dizajnová podoba páči? Ako hodnotíš predstavené parametre výkonu a dojazd? 

Zdroj foto: cupra.comZdroj foto: cupra.comZdroj foto: cupra.comZdroj foto: cupra.comZdroj foto: cupra.comZdroj foto: cupra.comZdroj foto: cupra.com

Zdroj: cupraofficial.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Cupra Tavascan: Elektrické SUV coupé s dojazdom 450 km