Rolls-Royce Cullinan od Mansory nemusí byť úplne šialený

Nie, nejdeme do prvoaprílových žartov. Rolls-Royce Cullinan, ktorý je prvým terénnejšie zameraným autom britskej automobilky sa dočkal svojho debutu v kabáte Mansory už pred rokom. Teraz je však čas, kedy sa ukázala jeho trochu menej šialená verzia.

Mansory je známe svojimi veľmi nezvyklými verziami všetkého, čo upravuje. Je to spôsob ako získať pozornosť. Ale dokáže aj menej odvážne kúsky. Avšak aj pri tomto Cullinane je to otázne. Má extrémne veľké disky s obrovským priemerom a len malou bočnou stenou pneumatiky.


Foto: Mansory

Ale disky sú stále len jednou z vecí, ktoré sa zmenili. Od Mansory vyzerá Cullinan trochu športovejšie. Eleganciu karosérie rušia, pri pohľade zboku nielen otvory na blaníku, ale aj rozšírenie karosérie. Popri tom vyzerá nový prahový nadstavec ako bežná vec, ktorá je takmer ako keby ju spravili po nejakej ťažšej noci priamo dizajnéri Cullinanu. Ešte horšie ako otvory v prednom blatníku sú falošné výduchy v poslednom stĺpiku karosérie.

Vpredu vyzerá inak hlavne spodná časť nárazníka. Mansory doplnilo druhý set denného svietenia. Vlastne celá spodná časť má výraznejšie tvarovanie. A ďalšia vizuálna hračka prichádza po zotmení. U úpravcu sa rozhodli, že tým pravým bude nové podsvietenie masky chladiča. No a niečo sa udialo aj vzadu. Štyri koncovky výfuku a krídlo nad zadným oknom vyzerajú tiež trochu nepatrične, ale existuje jeden prvok, ktorý aj napriek týmto prehreškom vracia autu eleganciu. Áno, je to tmavozelený odtieň British Racing Green.

Foto: Mansory

Interiér je presne tým, čo sa dalo čakať. Demonštráciou toho, kam až je možné dotiahnuť čalúnnicke remeslo. V tomto prípade neplačú len kravy, ale aj stromy, interiér má okrem kožených povrchov aj mnoho drevených.

Mansory sa nezľakne ani motorov v Rolls-Royce. Konštruktéri agregát mocne čipli a výsledkom je výkon viac ako 442 kW (600 k) a krútiaci moment 950 Nm. Zrýchlenie na stovku aj napriek brutálnemu výkonu trvá 5 sekúnd. Je to z dôvodu naozaj masívnej hmotnosti samotného vozidla. Karbónové doplnky od Mansory až toľko kíl neuberajú. Najzaujímavejšia je maximálna rýchlosť 280 kilometrov za hodinu. V aute s hmotnosťou okolo troch ton.


Foto: Mansory

Je jasné, že takto upravený Cullinan je elegantnejší ako ten s viditeľným karbónom, čo je dôkaz, že Mansory nemusí vždy znamenať tú extrémnu prezentačnú verziu, o ktorej sa toľko hovorí.


Foto: Mansory

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mansory

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rolls-Royce Cullinan od Mansory nemusí byť úplne šialený