Ford Mondeo v Európe končí!

Automobilke Ford môžeme vďačiť za masový rozvoj automobilového priemyslu vo svete. Vďaka nemu sa automobily dostali aj k bežným ľuďom. Americká automobilka zožala úspech aj v Európe. Taký Focus je dodnes jedným z najatraktívnejších modelov svojej triedy. Pre mestskej džungle je ako ušitá Fiesta, pre milovníkov veľkých a pohodlných áut zas Mondeo. A práve Ford Mondeo sa s nami lúči.

Pochovali ho SUV

Ešte pred pár rokmi by človek povedal, že Ford Mondeo je modelom, ktorý je v podstate neohroziteľný. Mondeo bola skrátka silná značka, pojmom v rade áut Ford. Veľké a komfortné auto očarilo nielen manažérov, ale vďaka svojej relatívnej dostupnosti aj bežnejších ľudí. Portál autocar.co.uk informoval o tom, že Mondeo tu s nami už veľmi dlho nebude.

Zdroj foto: autocar.co.uk

Dôvod je pomerne jednoduchý. Ford Mondeo sa skrátka už nepredáva až tak dobre, ako kedysi. Viac ako veľké sedany idú jednoducho SUV-čka. Presne tak, aj takú legendu akou Mondeo bolo pochovali SUV. Mondeo sa s nami rozlúči v roku 2022, ak ste ho vždy chceli, máte jednu z posledných príležitostí. Mnoho ľudí by ani len netušilo, že úpadok Mondea začal už dávno. Predaje postupne klesajú už od roku 2000 a v porovnaní s predajmi za rok 2000 boli predaje v roku 2020 len na úrovni 20% pôvodných. A to je naozaj brutálny pokles. Smutné je, že sa Mondeo nedožije veľkého míľnika. V roku 2023 by Mondeo oslávilo okrúhlych 30 rokov, k tomu však nedôjde.

Zdroj foto: autocar.co.uk

To typické Mondeo bude už onedlho minulosťou. Jeho istej formy sa však možno dočkáme. Ford si totiž pre Európu zajednal označenie Mondeo Evos, ktoré bude možno ako takým pokračovateľom tradície. Určite to však nebude veľký sedan, ale pravdepodobne pôjde v duchu toho, čo chcú spotrebitelia. Nedávno sa objavili fotografie z testov nového modelu, ktorý bol populárnym crossoverom. Veľkostne šlo o auto podobné Fordu Kuga, je tu teda predpoklad, že reinkarnované Mondeo sa stane crossoverom, ktorý by sa predsa len mohol predávať lepšie.

Zdroj foto: autocar.co.uk

Zdroj: autocar.co.uk

Zdroj foto: autocar.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ford Mondeo v Európe končí!