Auto po sultánovi na predaj, hotové sci-fi!

Svet bohatých mužov milujúcich rýchle autá je svetu nás bežných smrteľníkov na hony vzdialený. Bežný človek si vyberá, či mu stačí Fabia alebo si vyberie Octaviu, miliardári si doprajú len doplnkovú výbavu v hodnote niekoľkých bežných áut. Ak sa bavíme o sultánovi Ománu, akékoľvek extrémy môžete ešte vynásobiť. Dokonca aj v prípade, ak sa jedná o 37 ročné auto, aj dnes pôsobí ako dokonalé sci-fi z budúcnosti!

Auto z budúcnosti?

Niekdajší sultán Ománu, ktorý pred rokom zomrel bol jedným z najvplyvnejších mužov Blízkeho východu a v autách mal extrémnu záľubu. Ako každý bohatý muž, aj on sa rád obklopoval drahými autami. O jednom z nich informoval portál gallery-aaldring.com. Ide o extrémne zaujímavý Aston Martin Lagonda. Značka Aston Martin bola aj je symbolom luxusu, ktorý si môže dovoliť málokto. A platilo to ešte väčšmi v minulom storočí. Najvyšší muž Ománu si zakúpil Aston Martin Lagonda, ktorý bol mimoriadne futuristickým a exkluzívnym autom. Písal sa rok 1984 a už vtedy chcel sultán čosi extra.

Zdroj foto: gallery-aaldring.com

Zdroj foto: gallery-aaldring.com

Nie že by Aston Martin Lagonda nebolo extra auto samo o sebe, sultán si ho však nechal upraviť v ešte viac futuristickom štýle. Tuningu sa chopila spoločnosť Tickford, ktorá upravila interiér na nepoznanie. Exteriér aj motor ostali bez zmeny, 5,3 litrový 8 valcový motor s výkonom 310 koní majiteľovi stačilo. Zvnútra ale auto vyzerá presne ako zo sci-fi filmu. Je to dokonalý obraz toho, ako si ľudia v roku 1984 predstavovali autá budúcnosti. Realita je síce niekde úplne inde, dnes však ide o zaujímavú relikviu tej doby. Je tu zabudovaný minibar, TV obrazovka s prehrávačom VHS kaziet, červená koža, prístrojovka s mnohými digitálnymi kontrolkami namiesto analógových, aj volant má len 1 rameno čo pôsobí mimoriadne zaujímavo. Tento konkrétny kúsok má za sebou len 32 000 km, čo je vzhľadom na vek mimoriadne málo. Pred 5 rokmi bolo navyše auto kompletne zrenovované, je tak vo veľmi dobrom stave. Zodpovedá tomu aj cena, ktorá činí 109 000 €. Na 37 ročné auto ide o naozaj vysokú čiastku, na auto po sultánovi však ide o pomerne pochopiteľnú sumičku.

Zdroj foto: gallery-aaldring.com

Zdroj foto: gallery-aaldring.com

Zdroj foto: gallery-aaldring.com

Zdroj: gallery-aaldring.com

Zdroj foto: gallery-aaldring.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Auto po sultánovi na predaj, hotové sci-fi!