S týmto autom hravo prekonáš métu 1 milión km!

Autá s extrémne vysokým nájazdom sú stále väčšou raritou. Novinky majú vo výbave totiž hromadu elektroniky a techniky, ktorá sa môže kedykoľvek pokaziť. Autá sú stále častejšie brané ako bežný spotrebný materiál. O to obdivuhodnejšie je, ak sa objaví auto, ktoré si odkrútilo naozaj poriadnu porciu kilometrov. Jedným z nich je aj tento Mercedes triedy C.

Sen o milióne realitou

Mnoho ľudí sníva o tom prekonať so svojím miláčikom hranicu 1 milióna najazdených kilometrov. To chce jednak hromadu vernosti, rovnako aj mnoho prostriedkov na servis a iné náklady. Druhým riešením je kúpiť si auto, ktoré má toho za sebou už viac než dosť a skúsiť sa práve takto prehupnúť cez hranicu 1 milión kilometrov. To je prípad aj Mercedesu triedy C, ktorý sa objavil na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o čierny kombík, ktorý je pomerne bežný. Trieda C bola vždy považovaná za jedno z najspoľahlivejších áut na trhu. Platilo to aj o modeloch vyrobených v roku 2005 tak, ako aj tento kúsok. Má pod kapotou 2,1 litrový naftový 4 valcový motor s výkonom 122 koní, ktorý je dodnes považovaný za jeden z najspoľahlivejších agregátov, ktoré sa pod kapotu áut s trojcípou hviezdou dostali. Terajší majiteľ si ale auto nekúpil ako nové. Bolo používané takmer 2 roky a dostal sa k nemu v roku 2007 s nájazdom 16 000 km. Mercedes tak bol takmer ako nový, no čakala ho naozaj náročná služba. Nový majiteľ s ním za najbližších 5 rokov najazdil ďalších 784 000 km! Ako je to možné? Jednoducho, majiteľ podnikal v oblasti elektroniky a auto využíval k rozvozu. Nakoľko spoľahlivo fungovalo aj naďalej, nevidel dôvod na predaj a nechal si ho. Teraz ho predáva s nájazdom neskutočných 936 498 km!

Zdroj foto: mobile.de

Najzaujímavejší je stav tohto auta. Jediným vymeneným dielom boli vstrekovače nafty, inak je to všetko pôvodné. Motor, dokonca aj turbo, prevodovka či spojka! Tento Mercedes triedy C odviedol naozaj pozoruhodnú službu. Navyše bolo o neho priebežne postarané, syn majiteľa je totiž automechanik. Auto je aktuálne na predaj za 2 500 €, čo je asi najmenej za auto, s ktorým máte reálnu šancu prekonať mýtickú hranicu 1 milión kilometrov!

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / S týmto autom hravo prekonáš métu 1 milión km!