Táto firma vám bude za jazdenie platiť!

Elektrické automobily sa dostávajú stále viac do popredia. Sú rozvinuté v mnohých krajinách, vlády niektorých štátov ich stále výrazne dotujú. Dôvod je jednoduchý, elektromobily sú teraz trendom a ich ekologické posolstvo chcú vlády posúvať ďalej. Lenže sú stále drahé a preto motivujú ľudí k tomu, aby si ich kúpili, alebo používali. Teraz tu však máme extrém, jedna spoločnosť vám bude platiť za to, že s ich autom vôbec jazdíte.

S Fiatom si jazdením privirobíš!

Elektromobily sú mnohým stále proti srsti. Ich dojazd nedosahuje hodnoty klasických spaľovacích automobilov. Navyše rovnako ako má elektrina svojich priaznivcov, tak aj odporcov. Mnoho automobiliek však v elektrickom pohone vidí svoju budúcnosť a vyvíja jeden model za druhým. Situácia dospela dokonca do bodu, kedy vám za používanie elektromobilu zaplatia! Informoval o tom portál autocar.co.uk.

Zdroj foto: autocar.co.uk

Nebude platiť konkrétna automobilka, ale jedna spoločnosť. Konkrétne ide o spoločnosť Stellantis. Ak ste o nej ešte nepočuli, ide spoločnosť, ktorá je v značnej miere prepojená aj so svetom kryptomien. A preto bude za jazdenie platiť nie klasickou menou, ale kryptomenami. Konkrétne pôjde o jednu z novších kryptomien, KiriCoin. Tá sa zatiaľ nijakým spôsobom neťaží, takže si drží stálu hodnotu. Z privyrobenia sa budú môcť tešiť majitelia elektrických Fiatov 500 v 13 európskych štátoch. Ku nám najbližšie bude táto možnosť dostupná aj v susednom Rakúsku. Čo sa týka konkrétnych čísel, za každých 10 000 km dostane majiteľ odmenu vo výške 150 €, samozrejme ale v KiriCoinoch. Ak si vezmeme vodiča, ktorý jazdí v priemere 2 500 km mesačne, ten si tak ročne prilepší o 450 €. Za svoju kryptomenu si môže zakúpiť produkty od partnerov programu, ktoré budú neskôr pribúdať. Iste, niečo takéto rozhodne nebude motiváciou ku kúpe elektromobilu, ale ako ho už máte, ide jednoznačne o čosi, čo poteší. Je to minimálne zaujímavé, ako sa z každej strany snažia elektromobily posúvať stále viac do povedomia.

Zdroj foto: autocar.co.uk

Zdroj foto: autocar.co.uk

Zdroj: autocar.co.uk

Zdroj foto: autocar.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Táto firma vám bude za jazdenie platiť!