Novitec spravil šokujúco nenápadnú úpravu Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan Evo je najnovšou verziou športového kupé, ktoré automobilka ponúka. A má v zásobe aj verziu RWD, ktorá má, celkom očakávateľne pohon výhradne zadnej nápravy, keďže ostatné verzie majú pohon všetkých kolies. A práve RWD sa dočkalo pozornosti od úpravcu Novitec, špecializovaného na podobné vozidlá.

Huracan s pohonom zadnej nápravy si teda Novitec upravil tak, aby bol podľa jeho obrazu a treba povedať, že s čiernou farbou vyzerá ako auto, ktoré by si batman zvolil na denné jazdenie miesto batmobilu. Síce nenápadné na prvý pohľad, ale na druhý rozhodne nie.


Foto: Novitec

RWD verzia je tou, ktorá má poskytovať viac zábavy a lepšie fungovať na pretekárskej trati aj kvôli zníženej hmotnosti. Balík doplnkov Novitec je tiež určený na tento štýl používania. Predná časť je trochu prerobená, ale najmä predný spojler je vyrobený z karbónu, čo je super z hľadiska hmotnosti, ale nepomôže pri parkovaní. Spojler nie je iba dizajnovou záležitosťou, ale usmerňuje prúdenie vzduchu okolo auta.

Nová je aj predná kapota, ktorá zlepšuje prítlak, čo zase zlepšuje stabilitu a ovládateľnosť aj vo vyšších rýchlostiach. V zadnej časti si miesto našiel nový spojler so značnými rozmermi. Je z karbónu a zlepšuje zase prítlak na zadnú nápravu. Toto však nie sú jediné karbónové časti upraveného Huracanu. Novitec pridal aj kryty spätných zrkadiel, prahy, či lemy otvorov na nasávanie vzduchu.


Foto: Novitec

Novitec sa v tomto prípade spoľahol na partnera pri tvorbe zliatinových diskov. Tým nie je nikto iný ako známy výrobca Vossen. Vpredu je priemer kovaných diskov 20 palcov, vzadu je až 21 palcov. Novitec siahol aj na podvozok a Huracan má nové pružiny. Tie menia nielen ovládanie, ale aj prenos hmotnosti a tiež vzhľad, lebo dostali kupé o 35 milimetrov bližšie k zemi. V ponuke bude aj kompletný podvozok, nie iba pružiny. Na to sa asi oplatí počkať, ak sa chystáte upraviť svoj Huracan.


Foto: Novitec

Motor je na svojom pôvodnom mieste, pracuje s automatickou prevodovkou a pohonom zadnej nápravy. Na ten Novitec nešiahol. Stále je to V10 s výkonom 449 kW (610 k). To znamená zrýchlenie na stovku za 3,3 sekundy a maximálnu rýchlosť 325 kilometrov za hodinu. Avšak toto sú údaje pre sériovú verziu. Je možné, že maximálna rýchlosť upraveného vozidla bude trochu nižšia práve kvôli krídlu v zadnej časti, ktoré trochu kazí aerodynamickú efektívnosť. Ale zase zlepšuje ovládateľnosť, takže je to ospravedlinteľné.


Foto: Novitec

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Novitec

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Novitec spravil šokujúco nenápadnú úpravu Lamborghini Huraca...