Luxus, či výkon? Hummer od Mil-Spec v tom má jasno, obe

Príbeh za Hummerom, ale tým úplne prvým je známy každému. Vlastne spúšťačom sériovej civilnej produkcie armádneho špeciálu bol aj Arnold Schwarzenegger. Výroba sa skončila už pred 15 rokmi, ale stále existujú firmy, ktoré tieto extrémne off-roady upravujú. Takým je aj Mil-Spec.

Špecializácia na takéto vozidlá je celkom prekvapivá, ale o to sú kreácie firmy zaujímavejšie. Najnovším prírastkom do ponuky je verzia s označením M1-R. A vlastne sa úprava týka naozaj väčšiny atribútov vozidla. Žltá farba je celkom obyčajným detailom.

Foto: Mil-Spec Automotive

O to viac zaujmú čierne doplnky ako veľký rám. Štandardom pre verziu od Mil-Spec sú aj LEDkové predné a zadné svetlá. Doplnkový osvetľovací LED systém je aj na rámoch, konkrétne na ráme predného okna a tiež na prednom ráme masky chladiča. Pridávajú sa aj navijáky, rozšírenia blatníkov a pár ďalších detailov. Dvadsaťpalcové disky pre tohto obra dodáva špecialista Black Rhino. Mil-Spec na ne obúva masívne pneumatiky. Žltá je však iba prezentačná farba, na výber je, samozrejme, veľa iných farieb.


Foto: Mil-Spec Automotive

Ešte väčším prerodom prešiel interiér. Už to nie je tak základné stvárnenie ako mali aj najluxusnejšie verzie originálu. Úpravca hovorí, že toto je najluxusnejšia konverzia, ktorú kto kedy vyrobil. V Mil-Spec zmenili každý plastový panel za nový potiahnutý kožou. Nové a kvalitnejšie sú aj prepínače. Ktoré? Všetky.

Nový je aj elektrický systém s elektronickým ukazovateľom zaradeného prevodového stupňa, elektronickou parkovacou brzdou, dvojzónovou klimatizáciou a rádiom, ktoré zvláda aj vodu, lebo je z námorných implementácií. Vlastne Mil-Spec spravil perfektný restomod. A venoval sa aj motoru.


Foto: Mil-Spec Automotive

Toto bude naozaj rýchly Hummer H1. Veď pôvodný so svojou hmotnosťou a výkonom patril k pomalým presúvadlám, ale cez akýkoľvek terén. Upravený Duramax diesel s objemom 6,6 litra bol od základu prestavaný, aby dosahoval čo najväčší výkon. Podarilo sa z neho vytiahnuť 368 kW (500 k) a 1356 Nm. Ale toto je len štandardná verzia. Mil-Spec ponúka aj výkonnejšie naladenie. To sa dostáva na 588 kW (800 k) a naozaj extrémnych 1627 Nm.

Nech je výkon akýkoľvek, prevdovka je Allison 1000 T6. Pre tento Hummer Mil-Spec zvolil podvozok s komponentami od Rod Hall. Dodáva sústavu s dlhým zdvihom. V príplatkovej výbave figurujú šesťpiestikové brzdové strmene od Wilwoodu, ktoré sú ale asi nevyhnutné, najmä pre výkonnejšiu verziu.


Foto: Mil-Spec Automotive

Takýto restomod Hummeru stojí 412-tisíc amerických dolárov. Tento kus je postavený podľa prianí konkrétneho zákazníka, ale modelový rad M1 má viacero konfigurácií, začína na necelých 300-tisícoch dolárov. Podstatné je, že v tejto sume je zarátaný aj základný automobil, z ktorého úpravca vychádza.

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mil-Spec Automotive

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Luxus, či výkon? Hummer od Mil-Spec v tom má jasno, obe