Manhart posunul výkon BMW M3 na 600 koní

BMW M3 nie je ešte poriadne ani na trhu a už je oň záujem úpravcov. Jedným z tých najrenomovanejších úpravcov, ktorí sa hneď pustili do práce je Manhart. Ten má v úpravách vozidiel BMW naozaj dlhú históriu a prešiel mnohými modelmi a generáciami.

Je až prekvapením, že Manhart nešiel do zmeny prednej časti a nové veľké ľadvinky, ktoré má sériová M3 mu ostali. Ale pôsobia omnoho nenápadnejšie, keď úpravca zvolil farebnú tému, charakteristickú pre svoje kreácie. Kombinuje čiernu lesklú farbu so zlatými detailami. A tie aj vpredu trochu odťahujú pozornosť od kontroverzného prvku dizajnu. Avšak práve na M3 vyzerajú tie ľadvinky adekvárne a agresívne.


Foto: Manhart

Balík doplnkov MH3 pozostáva z kovaných diskov kolies s priemerom až 20 palcov a sady zlatých nálepiek. V balíku je aj veľa karbónových častí. Z neho je vyrobená kapota, zadný spojler a tiež difúzor. Manhart potvrdil, že ďalšie karbónové prvky sú v štádiu vývoja.

Manhart však dokáže posunúť výkon smerom hore. Už štandardne ponúka model naozaj vysoký výkon. Vo verzii Competition je to 375 kW (510 k), ktoré produkuje trojlitrový radový šesťvalec s dvomi turbami. Úpravca hovorí, že pridáva výkon najvýkonnejšej benzínovej Dacie Sandero, presne 66 kW (90 k) a výkon sa tak dostáva na 442 kW (600 k). Toto však nemusí byť finálna hodnota. Za zvýšením je, okrem iného programu riadiacej jednotky, aj iný výfukový systém.


Foto: Manhart

Vylepšenia, ak sa to tak dá nazvať, sa dotkli aj podvozku. Zníženie priniesli kratšie a tuhšie pružiny od H&R. Zatiaľ nie je v správe nič o možnosti nastavenia, ale ak táto možnosť nie je aktuálne, tak onedlho, s vývojom podvozku, určite bude.

O cene balíka zatiaľ oficiálne vyjadrenie nepadlo, ale všetko bude záležať od toho, koľko doplnkov bude záujemca chcieť. Manhart ponúkne jednotlivé diely aj samostatne. To znamená, že keď niekto chce len kolesá a polepy, môže. Takisto si môže vybrať len extrémnu úpravu motora. Všetko záleží len na preferenciách majiteľa novej generácie M3. A vlastne, nemusí to byť len M3. Technické príbuzenstvo s M4 naznačuje, že väčšina úprav bude sedieť aj na kupé a vlastne aj na pripravovaný kabriolet.

V každom prípade bude takéto auto upravené Manhartom celkom zaujímavým zjavom na cestách. Ale bo by bola aj štandardná verzia.


Foto: Manhart

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Manhart

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Manhart posunul výkon BMW M3 na 600 koní