Land Rover Defender bude mať V8, na stovku sa dostane za 5 sekúnd

Land Rover Defender je tým autom, ktoré prevzalo štafetu drsnejšieho off-roadu v ponuke automobilky. Niekorí hovoria, že nie je pravým Defenderom, ale terénne schopnosti mu uprieť nemožno. A tiež je prekvapením ako dobre sa, oproti predchodcovi, správa na ceste. Teraz tú cestu zhltne vďaka novému motoru V8.

Nejde o to, že by neboli pod kapotou Defenderu výkonné motory ako to bolo v prípade predchodcu, ale viac výkonu niekedy príde vhod. Doteraz bol najvýkonnejšou altenatívou benzínový radový šesťvalec s objemom tri litre. Ale aktuálne ponuku obohatí monštrum.

Foto: Land Rover

Dlhá kapota bola akoby stvorená na použitie 5-litrového osemvalca s prepĺňaním kompresorom. Je to motor, ktorý funguje aj v modeli Range Rover. V Defenderi má výkon 386 kW (525 k) a krútiaci moment dosahuje vrchol hodnotou 625 Nm. V ponuke bude ako krátka verzia 90 a aj ako dlhá 110. S kratšou karosériou dosiahne stovku za 5 sekúnd a maximum bude obmedzené na 240 kilometrov za hodinu.


Foto: Land Rover

Kvôli zvýšenému výkonu bolo nutné spraviť niekoľko zmien aj na podvozku. Stabilizátory sú pevnejšie a s väčším priemerom. Zadný elektronicky ovládaný diferenciál má zase inovovanú funkciu rozdelenia krútiaceho momentu, aby sa auto lepšie správalo v zákrutách.

Aj elektronická výbava prešla vylepšením. Systém nastavenia Terrain Response dostal novú možnosť, režim Dynamic. Nové nastavenie ponúkne tuhší podvozok a ostrejšiu reakciu na stlačenie plynového pedálu. Na prvý pohľad bude možné verziu s V8 identifikovať pohľadom na predné brzdové strmene. Majú modrú farbu Xenon. Vzadu je rozdielom použitie štyroch koncoviek výfuku.


Foto: Land Rover

Pre Defender si Land Rover vyhradil zatiaľ tri farby. Na výber bude sivá Carpathian, čierna Santorini a biela Yulong. Interiér tejto verzie je čalúnený kožou Windsor kombinovanou so špeciálnou látkou. Na volante je, pre zmenu, alcantara.

V ponuke bude aj špeciálna verzia s názvom Defender V8 Carpathian Edition. Už názov napovedá, že bude mať sivú farbu, ktorá bude doplnená o čierne detaily. Naviac na nej bude polomatná fólia, ktorá by mala lak chrániť aj pri výletoch do terénu.


Foto: Land Rover

Okrem nového motora však dostane Defender aj možnosť zvoliť väčší dotykový displej. Miesto 10 palcov môže mať uhlopriečku až 11,4 palca. A do štandardnej výbavy všetkých verzii sa dostane bezdrôtové nabíjanie mobilných zariadení štandardu Qi.


Foto: Land Rover

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Land Rover

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Land Rover Defender bude mať V8, na stovku sa dostane za 5 s...