SUV, 7 miest, Renault. Za 5 900 €!

Ak si chcete dnes kúpiť nové auto, pravdepodobne sa budete aspoň jedným očkom pozerať po nejakom SUV-čku. Napriek tomu, že medzi nimi nájdete aj cenovo dostupné, stále sú o čosi vyššie. Nie však v každej krajine. Čo by ste povedali na to mať 7 miestne SUV za menej ako 6 000 €!

Francúzsky zázrak? Áno, ale nie pre nás.

Renault je v poslednej dobe spájaný aj s rumunskou Daciou, vďaka ktorej sa zameral aj na lacnejšiu triedu automobilov. Za dobré ceny však produkuje aj svoje vlastné autá. Obvykle však na menej rozvinutých trhoch, ako napríklad v Rusku, Brazílií či v Indií. Práve v Indií predáva svoj model Triber, ako informoval portál carandbike.com.

Zdroj foto: evoindia.com

Renault Triber je mimoriadne kompaktným SUV, ktoré však ocenia aj väčšie rodiny. Má totiž 7 miest, aj keď je pravdou, že v tejto konfigurácií veľmi s batožinovým priestorom rátať nemôžete. Ak ale sklopíte posledný rad sedadiel a budete mať štandardné 5 mieste auto, poteší 625 litrov batožinového priestoru, čo je naozaj neskutočná hodnota. Hlavne kvôli rozmerom celého auta. To je dlhé len 3,99 metra!

Zdroj foto: evoindia.com

Prečo tak málo? Dôvod je jednoduchý. V Indií vláda hojne pomáha automobilkám pri predaji nových áut. Najrôznejšími spôsobmi sa ich snaží motivovať. Napríklad pri SUV-čkach s dĺžkou pod 4 metre neplatia automobilky štandardnú 24% daň, ale len 8%. Ďalším kritériom je udržať na uzde objem motora na 1,2 litroch pri benzínovom motore, na 1,5 litra pri nafte. Tu je to splnené do bodky, v prípade benzínu tu máme 3 valcový motor s objemom 1 liter a výkonom 72 koní, čo neznie ako nič extra. Na druhej strane má auto len 947 kg, takže to nebude až tak zlé. Nuž a čo je na malom SUV-čku to najlepšie? Samozrejme cena. Tá je po prepočte okolo 5 900 €, čo na našom trhu znie ako z ríše snov. A pritom vôbec nejde o slabo vybavené auto, je tu klimatizácia či parkovacie senzory. Top výbava s parkovacou kamerou, extra airbagmi či s automatickou prevodovkou a sme na 8 500 €, čo je stále mimoriadne atraktívna cena. Nuž máme smolu, že za takéto ceny sa podobné auto u nás asi nikdy predávať nebude. Môžeme len v tichosti závidieť.

Zdroj foto: evoindia.com

Zdroj foto: evoindia.com

Zdroj: carandbike.com

Zdroj foto: evoindia.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / SUV, 7 miest, Renault. Za 5 900 €!