Najbrutálnejšie obrnené vozidlo, kamión!

Obrnené vozidlá nie sú niečím, čo stretnete na ceste každý deň. Teda ak sa bavíme o osobných obrnených vozidlách. Opancierované dodávky bezpečnostných služieb, ktoré prevážajú peniaze je pomerne dostatok a nejakú ste už určite stretli. Niektorí špecifickí klienti majú nie celkom štandardné požiadavky. Jedna firma prišla s dopytom po obrnenom kamióne, čo je niečo naozaj nezvyčajné.

Mercedes, aký len tak nestretneš

Automobilka Mercedes bola vždy považovaná za stelesnenie luxusu, komfortu a prestíže. Vyrába však aj autá pre najtvrdšie pracovné nasadenie. Jeden takýto kúsok sa objavil na portáli roadstars.mercedes-benz.com. Teda kúsok, poriadny kusisko.

Zdroj foto: planetcarsz.com

Ide o poriadne monštrom. Je to obrnený kamión Mercedes Axor 2644. Samozrejme je kompletne prestavaný, najzaujímavejšie však je, že za prestavbou nestojí žiadna externá spoločnosť. Kompletnú prerábku má na svedomí samotný Mercedes. Zákazku dostal od spoločnosti Prosegur. Tá chcela 5 špeciálnych kamiónov upravených na prevoz špeciálne chráneného tovaru.

Zdroj foto: planetcarsz.com

Model Axor 2644 bol prerobený takmer na nepoznanie. Podvozok 8x4 a 2 návesy, takže ide o naozajstný kolos. Špeciálna je aj kabína, tá pojme 4 pasažierov. 2 vodičov a 2 pracovníkov bezpečnostnej služby, ktorí sú schopní okamžite zakročiť. Ceľý ťahač, kabína aj motorový priestor je obrnený, rovnako aj oba návesy. Tie pojmú až 74 ton. Ak by ťahač prevážal naprílad zlato, prevezie vzácny kov v hodnote takmer 3,5 miliardy €. Nákladný priestor je zabezpečený okrem panciera ešte hrubou vrstvou technického plastu, ktorý zlodejov iste zaskočí ak sa dostanú cez opancierovaný plášť. Cena úpravy nie je známa, určite však pôjde o astronomickú sumičku. Bodaj by aj nie, za ochranu a bezpečnosť toho najvzácnejšieho sa platí.

Zdroj foto: planetcarsz.com

Zdroj: roadstars.mercedes-benz.com

Zdroj foto: planetcarsz.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najbrutálnejšie obrnené vozidlo, kamión!