Tento starý pick-up je vlastne takmer nový

Americké pick-upy majú určité čaro. Veď na nich jazdil aj Chuck Norris ako Walker Texas Ranger, ale tiež kovboji v Brokeback Mountain. A okrem týchto zvečnení je v USA na každom rohu. Najcharakteristickejší je ten starý hranatý, ktorý ešte nevedel, že raz bude luxusným konkurentom Range Roveru, len s trochu iným zameraním. A presne takýto vstal z mŕtvych vďaka firme Roadster Shop z Illinois.

O obľube svedčí aj fakt, že si niekto nedávno jeden takýto pick-up kúpil. Verziu z roku 1980, konkrétne Ford F-250 4x4, ale iba s nájazdom 76 míľ stál 97-tisíc amerických dolárov. Tento kus je však iný. Toto je predsa Chevrolet C10.

Základom každého oživenia takéhoto auta je vyriešenie problémových miest. Takže vyvariť, zospodu dať ochrannú vrstvu. Po absolvovaní tejto procedúry sa Roadster Shope mohli pustiť do vylepšení. Už na prvý pohľad vidno širšie nápravy s masívnejšími kolesami.

Foto: Roadster Shop

Sedemdesiate roky v tejto triede vozidiel neboli nikdy extrémnejšie, lebo pod kapotou je niečo, čo tam pôvodne nebolo. V dielňach firmy vopchali pod kapotu agregát s označením LT4. Ale tú súčasnú verziu, ktorú je možné nájsť v C7 Corvette Z06. Výkon je teda masívnych 478 kW (650 k). A pôvodná nezostala ani prevodovka. Teraz s motorom spolupracuje osemstupňový automat, tiež z produkcie General Motors.

The Drive chce, aby mali zákazníci v starom pick-upe pocit ako v novom. A pritom to vyzerá ako keby to naozaj starý pick-up bol. Reálne sa aj v interiéri neprejavila modernosť toho, čo je pod kapotou. Zamestnanci tvorili všetko pôvodnými postupmi a preto je napríklad aj obloženie interiéru cestou naspäť o 50 rokov.


Foto: Roadster Shop

Roadster Shop nezverejnil cenu, ale odhad je niekde medzi 150 a 200-tisíc americkými dolármi. Všetko však záleží na stave darcovského auta. Firma dokonca dokáže potenciálnemu zákazníkovi pomôcť nájsť vhodného kandidáta na prestavbu.

S takýmito restomodmi sa v ostatnej dobe roztrhlo vrece a za všetko môže najmä Singer so svojimi interpretáciami starých Porsche 911. Chcete Lanciu Deltu? Automobili Amos. Chcete starý pick-up? Roadster shop. Starý Landcruiser? Icon. A všetky autá budú mať modernú techniku a budú fungovať lepšie ako kedykoľvek predtým. Len za ne treba zaplatiť celkom vysokú sumu. Veď to nie je len o napchatí iného motora do pôvodného vozidla.


Foto: Roadster Shop

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Roadster Shop

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tento starý pick-up je vlastne takmer nový