Čínsky klon Octavie za 6 400 € mieri do Európy.

Škoda Octavia je u nás v podstate modlou a stelesnením dokonalého auta. Nuž, časť z vás s tým bude súhlasiť, časť nie. V poslednom období sa však z Octavie začalo stávať drahšie vozidlo a mnohým kupujícim tento krok rozhodne nie je po vôli. Našťastie existujú najrôznejšie alternatívy a niektoré z nich prichádzajú aj z ďalekej Číny, Rovnako ako Chery Arrizo 5.

Lowcost Octavia z východu

Čínske automobilky boli kedysi preslávené bohapustým kopírovaním 1:1. Dnes to tak už nie je a aj novinka od automobilky Chery je v zásade len autom rovnakej kategórie. O modeli Arrizo 5 informoval portál automotieveworld.com. Zaujímavosťou je, že toto auto je sedanom. V súčasnosti je medzi čínskymi automobilkami populárne uviesť v Európe svoje modely SUV. Sedan je naozaj raritkou. Navyše by nemalo ísť o totlány prepadák. Chery Arrizo 5 bolo označené za kvalitné auto spoločnosťou J. D. Power, ktorá je pomerne renomovaná a jej hodnoteniu sa dá prikladať relevantná váha.

Zdroj foto: automotiveworld.com

Čo sa týka auta ako takého, vyzerá naozaj zaujímavo. 4,57 metra na dĺžku je síce o čosi menej ako pri Octaví, avšak stále ide o rozmerovo komfortné auto. Čo sa týka batožinového priestoru, 430 litrov bude mnohým postačovať, aj keď hodnoty Octavie samozrejme nedosahuje. Čo sa týka pohonu, 1,5 litrový motor s výkonom 147 koní zabezpečí obstojnú dynamiku a rozhodne nebude brzdou premávky. Čo sa týka výbavy, tak tam bude na zákazníkovi, čo si vyberie. Hlavným argumentom pre kúpu však bude vnútorný priestor a cena. Tá bude v základe po prepočte len okolo 6 400 €, čo je na auto takejto kategórie priam neuveriteľné. Ak sa bavíme o top výbave, kde nájdeme mnoho bezpečnostných systémov a napríklad aj palubný systém s permanentným pripojením na internet a vlastným cloudom, sme na 9 600 €. Na naše pomery ceny z ríše divov. Iste, taká Octavia v najvyššej špecifikácií ponúkne aj sofistikovanejšie systémy, avšak bude stáť niekoľkonásobne viac. Na Chery Arrizo si však budeme musieť ešte aspoň chvíľu počkať, nakoľko vstup na európsky trh v prvej fáze znamená predaj v Rusku. Každopádne však ide o mimoriadne zaujímavé auto čo sa týka pomeru cena výkon.

Zdroj foto: automotiveworld.com

Zdroj foto: automotiveworld.com

Zdroj: automotiveworld.com

Zdroj foto:automotiveworld.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Čínsky klon Octavie za 6 400 € mieri do Európy.