V lotérií vyhral auto, žiadne však nedostal!

Výhra v lotérií je niečo, čo láka v podstate každého, no len málokomu sa reálne podarí čosi vyhrať. Nepočítame 1-2 € výhry, ale niečo naozaj značné. V USA sa jednému pánovi podaril husársky kúsok, na žrebe si zotrel značnú finančnú čiastku a auto. Lenže to stále nemá!

Rozprávková výhra!

Koľko krát ste v živote už vyhrali? 1x, 2x, ani raz? A ak aj áno, tak tá výhra nestála za reč? Nuž, pán Dennis Kahler z USA sa nemôže sťažovať. O jeho výhre informoval web corvetteforum.com. Na stieracom žrebe sa mu totiž podarilo vyhrať skutočne rozprávkovú výhru. Tá pozostávala z 2 častí. Prvou bola finančná výhra štvrť milióna amerických dolárov, v prepočte asi 205 000 €. No a druhou bolo nové auto a nie hocaké. Chevrolet Corvette v hodnote po prepočte okolo 88 000 €. A to je naozaj krásna výhra. Lenže nastali menšie komplikácie.

Zdroj: corvetteforum.com

Problém je, že lotériová spoločnosť celú situáciu podcenila. Nakoľko šlo o nové druhy žrebov, dokázala zabezpečiť len časť výhry. Pre pána Kahlera bola dobrá správa tá, že financie mu spoločnosť bez problémov vyplatila. Chevrolet Corvette však nie. Nejde o to, že by ho chcela spoločnosť podviesť, lenže po novom modely Corvette je v USA taký dopyt, že jednoducho žiadne na predaj nie sú, len na objednávku. Spoločnosť prevádzkujúca lotériu tak oslovila všetkých možných predajcov, no Chevrolet Corvette nikde nie je skladom. Ozval sa jej len jeden predajca, že by jedno auto vedel predať, avšak s prirážkou 10 000 USD, teda asi 8 200 €. Spoločnosť dala výhercovi, pánovi Kahlerovi ponuku, že ak zaplatí práve túto prirážku, auto mu dodajú. Ten však nesúhlasí, koniec koncov má to to svoje právo. On nepochybil a všetky esá v rukáve má práve on. Doplatok odmietol, no napriek tomu sa rozhodol pre ústretový krok. Má nárok na Chevrolet Corvette v hodnote 88 000 €, jeho vysnívaná konfigurácia vyjde len na 66 000 €. Lotériovej spoločnosti tak ušetrí nemalé peniaze. Tá napriek tomu nie je schopná doplatok zaplatiť z vlastného. Nuž uvidíme, ako to celé dopadne, ak by sa výherca rozhodol ísť s danou vecou na súd, tak jednoznačne je právo na jeho strane.

Zdroj: corvetteforum.com

Zdroj: corvetteforum.com

Zdroj: corvetteforum.com

Zdroj foto: corvetteforum.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / V lotérií vyhral auto, žiadne však nedostal!