Brabus B45 klame názvom, výkonom nie

Brabus patrí medzi naozaj tradičných úpravcov Mercedesu a vlastne sa, aktuálne, na nič iné, okrem Smartu, nevrhá. Teda niektoré úpravy sú vhodné aj na Nissan Navara, kvôli Triede X, ale to je iný príbeh. Jedným z najnovších prírastkov do ponuky je nový Brabus B45.

V názve je písmeno B, ale vozidlo nie je Trieda B, ktorá je v prípade Mercedesu malým MPV. Je to úprava čistokrvného Áčka a rovno s najvýkonnejším motorom. Brabus sa podujal na vylepšenie vozidla, ktoré je už samo o sebe naozaj extrémne.

Foto: Brabus

Základom pre Brabus B45 bol pôvodne Mercedes-AMG A45 S. To už samo o sebe nie je pomalým autom. Veď z dvojlitrového štvorvalca doluje 310 kW (421 k) a 500 Nm. Nebol by to však Brabus, aby to nechal v pôvodnom stave s originálnym výkonom.

Po úprave sa podarilo dostať vyššie nielen výkon, ale aj krútiaci moment. Zásah v Brabuse znamená zvýšenie výkonu na 331 kW (450 k) a krútiaceho momentu na 550 Nm. To v preklade znamená, že na stovku sa toto auto dostane za 3,7 sekundy. Zlepšenie je v tejto hodnote o dve desatiny sekundy.


Foto: Brabus

Maximálna rýchlosť je stále obmedzená, ale na úrovni 270 kilometrov za hodinu. To je ako v prípade príplatku za AMG Driver’s Package. Brabus však verí tejto úprave tak, že stále ponúka záruku 3 roky, alebo 100-tisíc kilometrov.

Ale úprava motora nie je jediným zásahom Brabusu do nastavení a naladenia malého monštra. Podvozok je zmenený a je o ďalších 30 milimetrov bližšie k zemi oproti A45 S. Sú tu časy, kedy na auto nižšej strednej triedy nie je vôbec zvláštne dať 20-palcové zliatinové disky. A Brabus sa toho tiež neštíti. Disky Brabus Monoblock obúvajú pneumatiky Continental. Ani tie nezostali v sériovej šírke, ale trochu nabrali.


Foto: Brabus

Konštruktéri vymysleli aj niekoľko detailov, ktoré B45 odlíšia od A45, ale najzásadnejšou zmenou je odstránenie hviezdy z masky chladiča a jej výmena za veľké logo B. To hovorí o úpravcovi, nie o označení samotného vozidla. Rovnaký motor s kódovým označením M139 má však aj CLA a GLA, ktoré na svoju príležitosť ešte len čakajú. Otázne je ako ich Brabus označí, keďže v prípade A šiel na B. Len na pripomenutie, Trieda B nemá verziu AMG, čo tiež môže byť medzera na trhu, ktorú môže Brabus vyplniť.


Foto: Brabus

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Brabus

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Brabus B45 klame názvom, výkonom nie