Síce malý, ale o to mocnejší je Hercules Abarth 595

Pogea Racing je už celkom známou firmou, ktorá občas príde s nejakou šialenosťou. Často sa zameriava na Fiaty 500, či skôr ich výkonnú alternatívu Abarth. Aj tentoraz nezostal úpravca nič dlžný svojej povesti a kreácia na základe Abarthu 595 je rovnako šialený ako doterajšie projekty.

V prvom rade sa malý Abarth 595 premenil na ozajstného svalnatého hrdinu. Hercules, ako ho úpravca nazval, dostal výraznejšie tvarované blatníky nielen vpredu, ale aj vzadu. Viac tak pripomína naozaj pretekárske verzie malého auta. Naviac otvor, ktorý vyzerá ako nasávaci, na zadnom blatníku, by mohol kľudne chladiť motor, ktorý by bol vzadu. Našťastie, takto zásadnú zmenu malý Hercules neprináša.

Foto: Pogea Racing

Nová je aj kapota s chladiacimi otvormi. Teda tá správna kapota, vpredu, keďže motor ostal na svojom mieste. Aby bol dojem naozaj správny, tak ku celku pribudlo aj masívne krídlo na konci strechy. To pre prípad, že by sa malý Hercules snažil vyskočiť.

Podvozok autíčka je bližšie k zemi. Nastaviteľné prvky umožnili znížiť ho až o 45 milimetrov. Hercules stojí na kovaných diskoch s priemerom 18 palcov a obúva pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S. Pogea Racing ponúka viacero druhov diskov, ale všetky majú rovnaký rozmer.


Foto: Pogea Racing

Najväčšou šialenosťou je však pohonná sústava. Motor dostal nový program riadiacej jednotky, výfuk má aktívnu klapku ovládanú na diaľku, športový katalyzátor a za príplatok môže Pogea Racing dodať tepelný štít, ktorý zníži teplotu v motore.

No a teraz k tomu, čo sa podarilo spraviť so samotným motorom. Už základ bol slušný, na takto veľké auto. Veď Abarth 595 má z motora s objemom 1,4 litra s prepĺňaním slušných 132 kW (180 k) a krútiaci moment dosahuje tiež nezanedbateľných 250 Nm.


Foto: Pogea Racing

Lenže v Pogea Racing, samozrejme, zhodnotili, že to bude málo. Tak po úpravách dostali z malého agregátu výkon až 162 kW (220 k) a krútiaci moment až 350 Nm. Práve ten nárast krútiaceho momentu je masívny, pružnosť krpca bude naozaj neskutočná. Pogea Racing hovorí, že takto upravený Abarth dokáže na stovku zrýchliť za 6,2 sekundy.

Takže čo spraviť ak máte doma Abarth 595 a chcete takéto monštrum? Stačí kontaktovať úpravcu a ten vám aj z vášho Abarthu spraví Hercula. Avšak, treba si pripraviť dostatočný obnos peňazí. Pogea Racing si za takúto úpravu pýta 18 810 eur bez daní.


Foto: Pogea Racing

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Pogea Racing

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Síce malý, ale o to mocnejší je Hercules Abarth 595