29 ročné BMW sa dnes predáva drahšie ako nové!

Kúpa nového auta je pre každého veľkou vecou. Pokiaľ už máte nové auto, s najväčšou pravdepodobnosťou ho plánujete naplno využívať. Nie však v prípade, ak máte hromadu peňazí a kúpu auta beriete ako investíciu. Nejak podobne sa na kúpu pozeral aj Švajčiar, ktorý predáva svoje auto z roku 1992.

BMW M5 bude legendou vždy

BMW M5 je pre všetkých milovníkov rýchlych áut dobre známe. Aj keď sa nájde pár jeho odporcov, väčšina má toto auto za modlu a stelesnenie dokonalého a rýchleho sedanu. BMW M5 druhej generácie sa postupne stáva zberateľským artiklom. Obzvlášť, ak ide o kus v stave nového vozidla. Na portáli classicdriver.com sa jeden takýto kúsok objavil.

Zdroj foto: classicdriver.com

Ide o BMW M5 z roku 1992. 29 ročné auto, ktoré na prvý pohľad vyzerá snáď ešte lepšie, ako v showroome. Pod kapotou má poctivý 3,8 litrový 6 valcový motor s výkonom 336 koní. To je slušná porcia aj dnes, nie to ešte pred 29 rokmi. Čo sa týka maximálky, tak tá bola elektronicky obmedzená na 250 km/h. Nebyť obmedzovača, pravdepodobne by to bol najrýchlejší sedan sveta tej doby! Pohon zadných kolies bol samozrejmosťou, skrátka čistokrvné BMW. Najväčším benefitom je dokonalý stav. A ten je oprávnený. Za 29 rokov má toto BMW 5 za sebou len neskutočných 1 983 km! Presne tak, pôvodný majiteľ zo Švajčiarska s ním najazdil v priemere len ani nie 6 km mesačne! Ako je to možné? Jednoducho. Pánko si BMW M5 kúpil a jazdil s ním jedine na pravidelný servis, nikam inam!

Zdroj foto: classicdriver.com

Zaujímavosťou tohto BMW je aj jeho cena. Ako nové stálo kedysi 135 000 mariek. Dnes za neho chce 154 900 €, čo je v podstate viac, ako cena nového. Je to pochopiteľné, na svete pravdepodobne neexistuje možnosť dostať sa k zachovalejšiemu BMW M5 druhej generácie. Aj preto si môže cenu nastaviť tak, ako len chce. Dokonca ešte vyššie, ako je cena nového BMW M5! Nepochybujeme však, že si svojho budúceho majiteľa rozhodne nájde.

Zdroj foto: classicdriver.com

Zdroj foto: classicdriver.com

Zdroj foto: classicdriver.com

Zdroj: classicdriver.com

Zdroj foto: classicdriver.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 29 ročné BMW sa dnes predáva drahšie ako nové!