Toto BMW natrelo Teslu, zvládlo 1 400 km!

Tesla sa už pár rokov snaží byť ambasadorom myšlienky elektromobility. Elektromobility s naozaj pekný a atraktívnym autom, ktoré je na kilometre vzdialené od toho, čo sme si pod pojmom elektromobil predstavovali pred rokmi, kedy to boli len malé krabičky od mlieka na kolesách. Tesla sa snaží aj o osvetu jej praktických vlastnéstí, ako je napríklad dojazd. Lenže uvádza dojazdy pri spôsobe jazdy, akým nikto nikdy nepôjde a potom vyzerajú až príliš dobre. Jeden majiteľ BMW 7 sa rozhodol ukázať svetu pohľad, aký mnohých možno ani nenapadol.

Aj BMW 7 vie byť úsporné

Mnoho priaznivcov Tesly sa odvoláva na to, aká je ekologická, čistá a aký vie mať fantastický dojazd. Áno, na papieri. Realita taká však nie je. To by museli aj zástancovia Tesly pozerať rovným metrom aj na iné autá. Joe Achilles na svojom YouTube kanáli zverejnil video, kde jazdil so svojím BMW 7 podobným spôsobom, akým sa pri stanovení dojazdu jazdí s Teslou. Taký Model S má papierový dojazd 652 km. Pokiaľ jazdíte pokojne a ešte pomalšie ako predpisovo, tak sa k podobnému číslu s vetrom v chrbte a správne nahustených pneumatikách možno priblížite. Ak si budete chcieť využiť celý ohromne športový potenciál Tesly, skončíte ani nie po 100 km. A potom strávite na nabíjačke celé hodiny.

Zdroj foto: youtube.com

Joe Achilles si vzal na mušku svoje naftové BMW 7. O obrovskej luxusnej lodi by asi nikto nepovedal že je to úsporný a ekologický spôsob prepravy. Rovnako ako nikto vzhľadom na motor neočakáva oslnivý dojazd. Anglický youtuber pôvodne chcel ísť až do Barcelony, avšak kvôli aktuálnym obmedzeniam to nebolo možné. Spravil si teda výlet po Anglicku. Jazdil úsporne, dával si na tom záležať avšak stále to bola jazda v bežnej prevádzke. Výsledok? Dojazd 1 450 km, čo je neskutočné! Priemerná spotreba činila len 5,4 litra nafty na 100 km, čo je pri kolose akým je BMW 7 neuveriteľné! Navyše v porovnaní s elektromobilom keď vám dôjde palivo, za pár minút máte dotankované a čakajú vás ďalšie stovky kilometrov! Nuž, doba benzínových a nafotových motorov ešte rozhodne len tak neskončí!

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: youtube.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto BMW natrelo Teslu, zvládlo 1 400 km!