Osviežené Fiaty 500 sú modernejšie a viac high-tech

Fiat už má predsa v ponuke modely 500 a 500L dlhšie, 500X je oproti nim stále relatívne nový, aj keď aj ten už má pár rokov za sebou. Pozrime sa teda kedy automobilka jednotlivé modely predstavila. Fiat 500, tejto generácie má tento rok 14 rokov, 500L bude mať 8 rokov, ale vyzerá trochu staršie. A 500X začal v roku 2016.

Tento rok začala automobilka s osviežením každého z trojice automobilov s legendárnym označením. Je dôležitou súčasťou modelovej ponuky, každý z trojice, lebo celkovo sa im podarilo nájsť majiteľov troch miliónov kusov.

Každý z modelov bude mať v prvom rade plne kompatibilné motory. Nielen s autami samotnými, ale aj s emisnou normou Euro 6D Final. Nové verzie modelov 500 prinesú až 5 nových stupňov výbavy.

Rodina 500 Cult /Foto: Fiat

Cult by mala byť cool výbava, ktorá pridáva novú farbu, oranžovú Sicilian. Tá nie je len na karosérii, ale aj na niektorých prvkoch v interiéri. Interiéry budú tiež mať modré čalúnenie s novým vyšitým logom Fiatu. Obloženie prístrojovej dosky bude tiež modré. Táto verzia bude dostupná pre všetky tri modely.

Connect má zase zaujať nadšencov technológií. Tým si nie sme istí, keďže displej s uhlopriečkou 7 palcov, čo je iba o kúsok viac ako ten nový veľký iPhone, využíva starší systém Uconnect. Ale má DAB rádio, Apple CarPlay a Android Auto. To sa bavíme znova o všetkých troch modeloch, pričom vnútir budú mať čalúnenie látkou s označením Flashy a prístrojová doska bude mať matný sivý povrch.


Rodina 500 Connect /Foto: Fiat

Dolcevita bude špecialitou pre najmenší model 500 bez doplňujúcich písmenok. Má byť zameraná na estetické detaily a dizajn. Vnútri bude prístrojová doska s farbou zovňajšku, zvonka zase chrómové detaily a 15-palcové zliatinové disky. Na výber bude aj dvojfarebné prevedenie najstaršieho z trojice.

Cross je zase určený pre 500L a 500X. Má evokovať fakt, že tieto autá zvládnu aj poľné cesty. 500X predsa môže mať aj pohon všetkých kolies. Obe autá budú mať, tak ako doteraz, plastové lemovanie celej karosérie a budú sa tváriť, že sa nezľaknú ani reálneho terénu.


Rodina 500 Sport /Foto: Fiat

Sport bude znova pre všetky modely. Všetky modely budú mať svojej veľkosti prispôsobené veľkosti diskov, ale budú väčšie ako bežne. Pre všetky bude však možnosť voľby matného sivého polepu a každý model príde so špeciálnym logom Sport.

Z pohľadu motorov to tiež nie je žiadna novinka. Jediným šokom je, že 1,4-litrový atmosférický motor v 500L tiež bez problému spĺňa emisnú normu Euro 6D Final.


Fiat 500X Cult /Foto: Fiat

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Fiat

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Osviežené Fiaty 500 sú modernejšie a viac high-tech