Hyundai pracuje na aute s menom mýtického hrdinu

Už vieme ako vyzerá Hyundai i30N, inovovaná verzia ponúkne aj automatickú prevodovku. Postupne prichádza aj i20N. Hovorí sa aj o N-kovom Tucsone, ale ten je ešte hudbou budúcnosti. Najbližšie k rozšíreniu ponuky rýchlych modelov je teda Kona N.

Meno podobné ako má komixový hrdina a postava, ktorú stvárnil Arnold Schwarzenegger. Ale má aj adekvátnu silu. Kona N bude prvým hotSUV, ktoré automobilka v ponuke naozaj bude mať. Zatiaľ však oficiálne fotografie zahŕňajú kamufláž. Nie je to štandardnom v automobilovom priemysle, ale niekedy je tento spôsob prezentácie zaujímavý.


Foto: Hyundai

O vzhľade modelu však niečo napovedá verzia N-Line, ktorú už modernizovaná Kona bude mať v ponuke v tomto čase. Predpokladať sa dá teda agresívnejší predný nárazník, veľké zliatinové disky a vzadu najmä dve megalomanské koncovky výfuku.

Interiér tiež ešte zahaľuje rúško tajomstva. Ale znova je jasné, že sedadlá budú športovejšie a rovnakým smerom sa vydá aj volant. Dve modré tlačidlá na volante sú, po zhliadnutí i30N a i20N takmer povinnosťou, podobnou ako je bledomodrá farba exteriéru.

Oproti ostatným modelom s logom N by Kona mala pridať jednu zásadnú vec naviac. Hovorí sa, že Kona N bude prvým N-kovým Hyundaiom s pohonom všetkých kolies. To by mohli naznačovať aj fotografie, ktoré sú z terénu.


Foto: Hyundai

Pod kapotou je jasný motor 2,0 T-GDI, ktorý v i30N ponúka výkon 202 kW (275 k). Krútiaci moment je 352 Nm. Oproti súčasnej najvýkonnejšej Kone je to naozaj veľký skok, keďže tá má 1,6-litrový T-GDi s 145,6 kW (198 k). To znamená, že Kona bude mať motor ako i30N, ale aj podobný tomu v i20N.

Ale naspäť k dvojlitru, bude skombinovaný so sedemstupňovým dvojspojkovým automatom s mokrými spojkami. Avšak výkon motora nemusí byť rovnaký ako v i30N, predsalen pohon všetkých kolies a iné zameranie auta môžu spôsobiť jemné zmeny aj na tomto poli.

Reálne sa, bez kamufláže, Kona N predstaví v priebehu najbližších mesiacov, aby mohli zákazníci jazdiť už v lete. Dovtedy nám musí stačiť pohľad na verziu, ktorá svoje krivky a hrany schováva za výrazné polepy. Očakáva sa, že Kona N bude o niečo drahšia ako i30N, nakoľko má pohon všetkých kolies. Kona N bude konkurentom Volkswagenu T-Roc R.


Foto: Hyundai

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Hyundai

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Hyundai pracuje na aute s menom mýtického hrdinu