V drahších autách jazdia horší vodiči!

Kto je lepší vodič, to je téma, ktorá ktorá sa dá rozoberať donekonečna. Pri krčmovej debate sa za najlepšieho vodiča považuje každý. Častou témou je aj debata, vodič ktorej značky je najlepší. Nuž, odpovede na tieto otázky sa pri pivku hľadajú naozaj ťažko. Pozreli sa na to však vedci a poznajú odpoveď!

Drahšie auto, horší vodič?

Čo je to zlý vodič? Jeden pokladá za zlého vodiča toho, ktorý nevie parkovať, ďalší toho, kto jazdí prirýchlo, príliš pomaly alebo až veľmi bezohľadne. Portál sacramento.cbslocal.com priniesol výsledky výskumu, na ktorom pracovali vedci z Nevadskej univerzity v Las Vegas. Zamerali sa na chovanie vodičov voči chodcom na prechodoch pre chodcov.

Zdroj foto: motor1.com

Ako pokus prebiehal? Vedci použili 4 “pokusné králiky”. Boli to 4 ľudia, beloch, černoch, beloška a černoška. Postupne ich postavili na prechod a sledovali, ktorí vodiči na akých autách im budú zastavovať najčastejšie. Vzorku tvorilo 461 pokusov o prechod cez cestu. Vodiči najviac púšťali belochov a ženy v 31 % prípadov, ľuďom tmavej pleti zastavilo 25 % vodičov a mužom len 24 % vodičov. Najskôr vám teda na prechode auto zastaví ak ste žena beloška a naopak, najviac sa načakajú čierni muži. Najzaujímavejšie zistenie je však to, že najmenej zastavovali vodiči drahých vozidiel. Vedci vypočítali, že každých 1 000 dolárov ceny auta znamená pokles ochoty zastaviť až o 3 %. Vodiči tých najdrahších vozidiel boli v tomto najviac bezohľadní, egoistický a zahľadení len do komfortu svojej luxusnej bubliny. Drahšie auto a viac peňazí tak podľa vedcov robí z ľudí väčších narcisov, ktorí postupne strácajú empatiu a nedokážu sa vžiť do kože iných ľudí. Nuž, iste to neplatí o všetkých vodičoch, ale každopádne ide o zaujímavýprieskum. Stotožňujete sa s jeho zistením?

Zdroj: sacramento.cbslocal.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / V drahších autách jazdia horší vodiči!