Toto auto stálo ako nové 33 000 €, dnes ho kúpiš za 750 €!

Automobilový priemysel je plný mnohých lgendárnych úspechvov, ale aj hlbokých sklamaní. Niekedy uzrie svetlo sveta model, ktorý sa zapíše do dejín ako napríklad taký Golf, no občas sa do obehu dostane aj úplný prepadák. Jedným z nich bol aj Renault Vel Satis!

Špička fracúzskeho luxusu ako totálne fiasko!

Automobilka Renault sa dodnes stretáva s mnohými predsudkami. Jedna časť motoristov Renault miluje, iní ho neznášajú. Každopádne treba uznať, že ide o jednu z najväčších a najúspešnejších automobiliek. Preto si občas mohla dovoliť mierne zariskovať. Jedným z riskov bol Renault Safrane, ktorý bol veľkorysou loďou ponúkajúcou maximálny luxus a komfort. Jeho nástupcom mal byť model Vel Satis. Vtedy šlo o luxusné a drahé auto, jeden kúsok už za 750 € sa objavil na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Čo môže za takýto extrémny prepad hodnoty? Nuž, bol to hlavne nezáujem ľudí. Už ani modl Safrane nebol práve najúspešnejší. Vel Satis však dokázal laťku neúspechu posunúť ešte o poriadny kus ďalej. Medzi rokmi 2001 až 2009 sa predalo len mizerných ani nie 59 000 vozidiel. Ak si vezmeme do úvahy na predaje ešte normálny rok 2019 a nie tento “koronový”, tak viac ako Vel Satis za 9 rokov predala Škoda z modelu Octavia za 3 mesiace! Vel Satis bol extrémny prepadák. Až taký, že dnes ho niektoré autobazáre ani nevykupujú, pretože ho potom nechce nikto kúpiť ani za totálne smiešne peniaze. Napríklad tento kúsok z roku 2003 s nájazdom 239 000 km. 2 litrový motor s výkonom 163 koní na pohon tohto auta pohodlne stačí. Vel Satis bol vždy skôr o komforte. A ten je maximálny. Vpredu nájdete ani nie sedačky, ale brutálne komfortné kreslá. Na rozdávanie je tu aj priestoru. Daňou je však mimoriadne špecifický dizajn, ide v podstate o poriadne prerastený hatchbag. Zaujímavosťou pod kapotou niektorých modelov je aj 3 litrový 6 valcový motor z dielne Nissanu, ktorý bol pod kapotou aj legendárneho Nissanu 350 Z. Nuž Renault Vel Satis skončil ako extrémne fiasko. Ak vám však nevadí kontroverzný vzhľad a toto auto sa vám pozdáva, môžete ho mať za naozaj smiešne peniaze.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto auto stálo ako nové 33 000 €, dnes ho kúpiš za 750 €!