Unikátny kempingový príves z polovice Toyoty

Netradičné riešenie prekvapí praktickými vlastnosťami. Môže zariadenie, ktoré vyzerá ako žart, skutočne fungovať a plnohodnotne plniť svoj účel?

Toyota nenechala nič na náhodu a v období pandémie si poistila záujem verejnosti hneď 2 premiérami. Toyota Supra Šport Top zaujala ako dlho očakávané karosárske prevedenie Targy. Okrem kabrioletu však automobilka zaujala aj druhým prekvapením.

Príves TRD Sport Trailer je vyrobený z polovice auta a pôsobí naozaj netradične. Ako základ výrobca použil korbu pick-upu Toyota Tacoma. Koncept štýlového prívesu pre milovníkov kempovania bude predstavený na on-line verzii výstavy SEMA Show. Okrem Toyota Supra kabrioletu predstavila ďalšiu novinku. Tento príves je neprehliadnuteľný. Posúď sám.

Celý príves obsahuje množstvo uzatvárateľných úložných priestorov. Detaily tvoria pôvodné svetlá, viečka nádrže a tiež pôvodné označenie TRD. Príves stojí na terénnych pneumatikách spoločnosti General Grabber. Keďže hovoríme o polovici skutočného automobilu, príves ponúka rovnaké vlastnosti ako základ. Podvozok s odolným odpružením, rezervné koleso aj kanister.

Čerešničkou na torte je pohodlný stan značky Yakima, ktorý ubytuje až 4 pasažierov.  Stan je umiestnený na konštrukcii, ktorá sa dvíha a dovoľuje po stranách využívať komfort markíz na ochranu pred slnkom a osvetlenie. Tento zastrešený priestor je výnimočne praktický počas zlého počasia a zvyšuje využiteľnosť prívesu.

Súčasťou prívesu je generátor, vodné nádrže s objemom 60 a 56 litrov. Mimoriadne štedré sú možnosti kuchynskej časti. Pre skladovanie potravín je vybavený chladničkou, prípravu zjednoduší ohrievač vody, varná doska a kuchynský drez s pracovnou doskou. Nestačí? Rozložiteľný kempingový stôl, prenosné ohniska, sprcha a toaleta ako bonus.

Ak je reč o praktických vlastnostiach, treba spomenúť aj využiteľnosť a správanie sa prívesu počas jazdy. Vďaka nízkemu ťažisku sa s ním cestuje nečakane jednoducho a v zloženom stave je mimoriadne kompaktný. Viceprezident marketingu Toyoty, Ed Laukes,  vsádza na tento počin ako tromf ponuky. K tomu pick-up od Toyoty alebo statné SUV a hurá na cesty! 

Zdroj foto: pressroom.toyota.com

Zdroj: pressroom.toyota.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Unikátny kempingový príves z polovice Toyoty