Najazdiť 333 000 km so športiakom? Dá sa to!

Každý malý chlapec určite sníval o vlastníctve nejakého poriadneho superšportu. Veď kto by nechcel mať poriadne ostré dvojmiestne auto napríklad s logom vzpínajúceho sa koníka a previezť v ňom svoju vyvolenú? Iste každý. Lenže po období detského snívania nasleduje krutá realita a človek si začne uvedomovať cenu niektorých snov. A sen mať superšport je teda poriadne drahý. Tí odhodlanejší však hľadajú cesty, ako si ho aspoň do istej miery splniť. A taký Lotus môže byť skvelou alternatívou.

Športiak ako auto na každý deň?

Lotus Elise sa dá jednodznačne považovať za vydarené športové auto. Iste, ohromné hodnoty stoviek koní pod kapotou superšportov Lotus nedosahuje, no pocitom z jazdy sa veľmi približuje. Je to malé 2 miestne auto, vnútri všetko vyzerá ako v rýdzom športiaku. Za volantom vyžaduje skúseného vodiča, ktorý tohto krásavca vie skrotiť. Skrátka zásluhou svojho naladenia, hravosti a nízkej hmotnosti Lotus Elise potrápi aj omnoho silnejšie autá. A jeden zaujímavý Lotus sa objavil na predaj.

Zdroj foto: vaderkooisportcars.nl

Na portáli vaderkooisportcars.nl sa objavil žltý Lotus Elise. Anglické hravé auto zaujme na prvý pohľad a neznalý človek by od neho čakal úplne šialené výkony. Realita je však o poznanie triezvejšia. 1,8 litrový 4 valec pod kapotou neznie ako nič extra. Mnoho z vás má autá s vyšším objemom. Ani výkon 192 koní neznie obzvlášť závratne. V spojení s nízkou hmotnosťou a divokou povahou Lotusu je to však až až. Neváži ani tonu, maximálku dosahuje úrovne 242 km/h a na 100 km/h sa dostanete za 5,8 sekundy. No a hlavný je ten pocit z jazdy, ktorý je ako v pravom superšporte!

Zdroj foto: vaderkooisportcars.nl

Na tomto Lotuse je nazjaujímavejší jeho nájazd. Pochádza z roku 2006 a za 14 rokov života Lotus absolvoval 333 337 km! Presne tak, takáto porcia je dosť aj na bežné auto a určite nie na športiak! Treba uznať, že športové auto je síce veľmi zábavné, no dlhé presuny v ňom práve pohodlné nie sú. A bývalý majiteľ s ním v priemere najazdil takmer 2 000 km každý mesiac! Mnoho ľudí, ktorí majú takéto auto len na zábavu absolvujú podobný objem km tak za rok. Nuž a cena? 27 900 €, čo nie je na športiak s takýmto nájazdom úplne málo, no ide o čiastku, ktorú si môžú dovoliť aj niektorí bežní smrteľíci. Raz darmo, športiaky neboli a nikdy nebudú lacnými vozidlami pre každého.

Zdroj foto: vaderkooisportcars.nl

Zdroj: vaderkooisportcars.nl

Zdroj foto: vaderkooisportcars.nl

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najazdiť 333 000 km so športiakom? Dá sa to!