Mitsubishi má na Slovensku špecialitu L200 Mountain Sherpa

Nový modelový rok 2021 sa mal v Mitsubishi L200 niesť v duchu novej pohonnej jednotky, keďže už hodnú dobu sa hovorí, že by mal prísť nový dvojliter. Ale nie, L200 stále ostáva verné 2,3-litrovému štvorvalcu s výkonom 110 kW (150 k). To nie je veľa, ale na rozhýbanie úplne stačí. Avšak slovenský importér vytvoril inú špecialitu. Volá sa L200 Mountain Sherpa.

Pri pohľade na auto je jasné, že názov sedí a do kopcov bude mať špeciálna verzia bližšie ako na cestu. Nie je to prvýkrát, čo sa takéto niečo deje, lebo v uplynulých rokoch sa Mitsubishi popýšilo verziami Expedition a Rock Proof.

Foto: Mitsubishi

Je jasné, že motor ostáva rovnaký, ako aj základ karosérie, ale toho, čo sa mení je naozaj veľa. V prvom rade má pick-up nový podvozok od špecialistu na terénne prestavby, Oldman EMU. Kvôli lepším trakčným vlastnostiam má Mountain Sherpa možnosť uzamknúť všetky tri diferenciály. Predný sa dá zamknúť pneumaticky systémom ARB Lock.

Pre jazdu v teréne je niekedy nevyhnutné upraviť tlak v pneumatikách. Vypustenie je jednoduché, ale nafúkať je v tomto prípade možné vstavaným kompresorom so zásobníkom vzduchu. Logo ARB nesie aj kompletné prekrytovanie motora, prevodovky a nádrže zo spodnej časti. Keď sme pri krytoch, tak zadná ložná plocha je prekrytá dvojdielnym pevným deklom so zamykaním.

Nechýba ani bižutéria, síce využiteľná, ale naozaj v extrémnych podmienkach, ako šnorchel, či čierne stúpačky. Stúpačky teda plnia viac komfortnú funkciu ako funkciu zlepšenia terénnych vlastností, aj keď určitú dávku ochrany podbehov poskytujú aj tie.


Foto: Mitsubishi

Omnoho dôležitejšie v lesných podmienkach je použitie veľkej LED svetelnej rampy vpredu. Má širku až 81 centimetrov a dve svetlá LED Bushranger sú nasmerované aj dozadu. Pre každé terénne auto je nutné vhodné obutie. L200 Mountian Sherpa má pneumatiky Nokian Rockproof M/T s rozmerom 245/75 R17.

Mitsubishi nezabudlo ani na odnímateľné ťažné zariadenie a navijak Predator 12000 so syntetickým lanom a potenciálom potiahnuť 5450 kilogramov. Pre extrémne prípady je vo výbave aj lopata Bushranger. To keby je už naozaj zle a ani navijak nepomáha. V preklade má teda aj prenosné fitnescentrum.

O presnej cene slovenský importér neinformuje, ale predpoklad je, že cenou bude trochu bližšie Fordu Ranger Raptor. Instyle s 6-stupňovým automatom stojí 38 190 eur a predpokladáme, že doplnky sú za približne 15-tisíc eur.


Foto: Mitsubishi

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mitsubishi

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mitsubishi má na Slovensku špecialitu L200 Mountain Sherpa