Toyota C + malý dostupný elektromobil do rušného mesta

Toyota C + pod je nový lacný elektromobil. Odvezie 2 pasažierov a vzhľadom pripomína populárny mestský Smart. Má ďalší tromf v rukáve. Rozmermy je ešte menší ako Smart EQ ForTwo.

Malé kompaktné vozidlá sú stále populárnejšie nielen vo veľkých mestách. Ďalším krokom a požiadavkou číslo 2 je vo svete elektrický pohon. Toyota modelom C + výborne reaguje na požiadavky trhu. Sú stále populárnejšie aj u nás v Európe. Tento malý automobil má všetky vlastnosti pre úspech na trhu.

Rozmery – menší ako Smart EQ ForTwo

Rozmery? Na dĺžku Toyota C + meria 2490 mm, šírka je 1290 mm a výška 1550 mm. Panely karosérie sú vyrobené z plastu v záujme dodržania dostupnej ceny. Rovnako na požiadavky trhu reaguje aj hmotnosť vozidla. Toyota C + váži len 680 kg.

Interiér

Interiér pôsobí prehľadne a štýlovo. Sedadlá zaujmú štandardným čalúnením, vďaka modernému vzhľadu pôsobia pohodlne. Súčasťou malého dizajnu je aj dostatočné množstvo odkladacích priestorov, ktoré sa snažia upratať interiér menších rozmerov tak, aby nepôsobil ako skladovací priestor. Čo sa týka batožinového priestoru, majiteľ sa musí uspokojiť s miestom, ktoré ostalo za sedačkami. Na základe fotografií však úplne postačí na bežné nákupy a rýchlu prepravu napríklad na tréning do obľúbeného fitness centra.

Výkon

Elektrický motor C + disponuje s výkonom 9 kW, 12 koní, výkon je prenášaný na zadné kolesá. Energiu zabezpečuje kvalitná  lítium-iónová batéria s kapacitou 9,06 kWh. Dojazd na jedno nabitie? Táto Toyota ponúka dojazd približne 150 km. Pre podmienky mestského vozidla ,určeného na presun, úplne dostačujúci. Na ďalšie vzdialenosti sa s týmto presúvadlom majiteľ zrejme ani nevydá. Môže za to rýchlosť, ktorá činí 60 km/h.

Cena

Japonský trh priam prahne po malom elektrickom vozidle, ktoré pohodlne prepraví do práce a na bežné pochôdzky, či nákupy v preplnenej premávke. Hlavný lákavý parameter? Nízka cena. Toyota C + štartuje v Japonsku predaj s cenou 1 650 000 jenov, v prepočte približne 13 500 eur. Najväčšou výhodou, vzhľadom na rozmery vozidla, bude celkom iste parkovanie v rušnom meste. Vystačí si s nečakane malou plochou. Ako sa ti tento minimalistický dizajn páči?

Zdroj foto: toyota.com

Zdroj: toyota.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toyota C + malý dostupný elektromobil do rušného mesta