Toto je jeden z najvzácnejších Golfov! Prečo?

VW Golf je fantastickým autom, pre mnohých však ide o stelesnenie toho najnudnejšieho a natuctovejšieho vozidla na svete. Ak sa povie vzácny Golf, mnohí si poklepú po čele, čo už len môže byť na Golfe vzácne. Čudovali by ste sa. VW Golf R32 je však vyhľadávanou raritou, ktorá si zaslúži pozornosť každého milovníka rýchlych áut.

Rarita s 5 dverami!

VW Golf IV bol nesmierne obľúbeným modelom a v hojnej miere ho môžeme na cestách stretnúť dodnes. Dokonca šlo o najpopulárnejší Golf všetkch čias vôbec. Napriek jeho popularite vznikla jedna poriadna rarita, ktorá sa obajvila aj na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Čím je tento VW Golf R32 špeciálny? V prvom rade tým, že sa vyrábal len v rokoch 2002 - 2004. Stihlo vzniknúť len niečo vyše 10 000 kusov, viac ako polovica z nich zamierila do USA. Nuž a takouto vzácnosťou je 3 dverová verzia. Tá 5 dverová je ešte vzácnejšia! Vzniklo z nej totiž len 500 kusov. A práve jeden z nich je práve na predaj!

Zdroj foto: mobile.de

Poďme k tomuto autu, ktoré je v mnohých oblastiach prekvapivé. Pod kapotou sa nachádza 3,2 litrový 6 valcový motor s výkonom 241 koní. To zaručuje obdivuhodnú dynamiku, ktorá nesklame ani dnes. Aby toho nebolo málo, hromada techniky ako podvozok či pohon je z Audi TT! Tento Golf je tak omnoho lepší, ako by ste si na prvý pohľad mysleli! Je tu dokonca dvojspojková prevodovka, xenóny, maximálna výbava, akú bol VW v tej dobe schopný dodať! Rovnako príjemný je aj nájazd, ktorý činí len 57 632 km. To je mimoriadne málo, tento Golf R32 tak čaká ešte hromada kilometrov. Nuž a to najzaujímavejšie na záver, cena. Majiteľ si je plne vedomý zverateľskej hodnoty tohto Golfu a tomu náležite zodpovedá aj cena. Je to asi najdrahší Golf IV na svete, majiteľ si ho cení na 42 500 €!

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto je jeden z najvzácnejších Golfov! Prečo?