Do 36 ročného Mercedesu vrazil 12 valcový motor!

Mercedesy triedy C sú na našich cestách pomerne obľúbené. Ide o prémiové vozidlá, avšak dajú sa medzi nimi nájsť aj kúsky za pomerne rozumné peniaze. Mercedes je jednoducho stelesnením prestíže a platí to v podstate pre Mercedes akéhokoľvek veku. V minulosti bol jedným z najobľúbenejších Mercedesov model 190, ktorého sa zhostil šikovný mechanik. A teraz je z tohto auta totálna bomba!

430 koní v 36 ročnom aute?

Mercedes 190 už nie je žiadnym mladíkom. Vyrábal sa v rozmedzí rokov 1982 až 1993 a zožal naozaj obrovský komerčný úspech. Dlhé roky aj po ukončení výroby sa na cestách pohybovalo množstvo exemplárov. Tie však mali pod kapotou maximálne len 6 valcové motory. Majiteľ firmy zaoberajúcej sa prestavbami automobilov zverejnil na svojej stránke jmspeedshop.com informáciu o svojom najnovšom diele, poriadne našľapanom Mercedese 190.

Zdroj foto: jmspeedshop.com

Šikovný mechanik si vzal veľmi pekne zachovalý Mercedes 190 z roku 1984. Mal za sebou solídnych 290 000 km a v podstate jedinou, no extrémne razantnou zmenou bola výmena motora. Pôvodný 2 litrový 4 valcový motor uvoľnil miesto pre naozaj veľký 6 litrový 12 valcový motor s výkonom extrémnych 430 koní. Samozrejmosťou je šialený akustický prejav, zo zvuku 12 palcového motora bude mať každý zimomriavky úplne všade. Maximálka sa pohybuje na úrovni okolo 310 km/h. S prihliadnutím na fakt, že ide o 36 ročné auto je to naozaj nepredstaviteľná hodnota. Je tu kompletne nová zadná náprava, brzdový systém, výfuky, sanie, chladenie. Prestavba bola naozaj náročná, sprevádzala ho hromada zvárania, rezania a hodiny tvrdej práce. Výsledok však rozhodne stojí za to.

Zdroj foto: jmspeedshop.com

Na záver to najlepšie, tento unikát je na predaj. Vrcholné Mercedesy z týchto rokov nie sú vôbec lacné, v top stave s výkonným motorom a plnou výbavou sa pohybujú aj okolo 20 000 €. Tento kúsok posúva hranicu oveľa ďalej. Na predaj je za 68 950 €, čo je teda naozaj poriadna pálka! Na druhej strane dostanete auto, ktoré svojim vzhľadom nebudí pozornosť, no na križovatke necháte v prachu aj hocaké Porsche.

Zdroj foto: jmspeedshop.com

Zdroj: jmspeedshop.com

Zdroj foto: jmspeedshop.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Do 36 ročného Mercedesu vrazil 12 valcový motor!