Úpravca Hofele dal Géčku samovražedné dvere

Suicide doors, ako sa im hovorí v anglicky hovoriacich krajinách sú dvere, ktoré sú uchytené vzadu a otvárajú sa dozadu. Volajú sa tak lebo z auta nie je až tak ľahké vyskočiť v prípade nehody. Ale sú nesmierne cool a má ich všeličo od niekdajšej Merivy od Oplu až po modely Rolls-Royce.

V ponuke Mercedesu však chýbajú a preto úpravca Hofele vyplnil túto neexistujúcu medzeru na trhu. A do svojho projektu si vzal najterénnejší model, čiže Triedu G. Tieto dvere majú uľahčiť nastupovanie a vystupovanie na zadné sedadlá. Vpredu ostali rovnaké dvere ako doteraz. Rozoznať túto špecialitu sa dá aj podľa toho, že má kľučky vedľa seba ako dodávka.

Foto: Hofele

Zadné dvere sa otvárajú až do 90-stupňového uhla a ich otvorenie je spojené s vysunutím schodíka. Toto riešenie je poháňané elektricky. O luxuse majú hovoriť aj dve sedadlá vzadu s masívnou stredovou konzolou. V podstate až na lakovanie karosérie, spomenuté kľučky na opačnej strane zadných dverí a disky by sa dalo povedať, že G od Hofele vyzerá ako štandardné G, akurát s nevkusne veľa chrómom.


Foto: Hofele

Avšak ako celok to nevyzerá úplne zle. Chróm má evokovať modely Maybach a turbínové kolesá zase hovoria o tom, že do terénu asi s touto kreáciou netreba chodiť. Veď majú priemer 23 palcov a športovo orientované pneumatiky, ktoré by asi mali v hlbokom blate trochu problém.

Hofele skombinoval dva odtiene karosérie, čo má tiež pripomínať luxusnejšie autá ako Rolls-Royce, či verzie Maybach od Mercedesu. Akurát vrchná časť, Carpathian Grey sivá má pôvod na Range Roveroch a spodná čierna Crystal Black je zo vzorkovníka Rolls-Royce. V takomto farebnom štýle už Hofele predviedol GLS. Predná maska má tiež priblížiť Géčko ku luxusným produktom Mercedesu.


Foto: Hofele

Do interiéru sa dostala kombinácia Alcantary a kože Nappa s dvomi odtieňmi sivej. Svoju porciu luxusu dostal aj batožinový priestor, ktorý má teraz lakovanie čiernym lakom a hliníkové lišty. Pekné áno, praktické vôbec. Priestor pre dvoch zadných pasažierov s dvomi sedadlami ponúka široké možnosti nastavenia sedadiel a tiež masážne funkcie. Okrem toho sú sedadlá vyhrievané a, samozrejme, aj vetrané. Nastavenie sedadiel je možné cez dotykový displej, lebo tlačidlá sú, zjavne, zastaralé.

O cene Hofele nehovorí, rovnako ako nehovorí o tom aké používa motory. Ale skôr sa bude ťahať ku G500 a G63 ako k naftovému radovému šesťvalcu.


Foto: Hofele

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Hofele

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Úpravca Hofele dal Géčku samovražedné dvere