Najlacnejšia sanitka z Ruska

V čase pandémie sú ambulancie celosvetovo najdôležitejšími vozidlami vôbec. Ich skorý príchod a dostatočné množstvo týchto vozidiel k dispozícii môže zachrániť život rovnako ako pľúcna ventilácia. Čo ponúka Lada Granta Prima VIS 2020 – najlacnejšia sanitka z Ruska?

Odolnosť to nebude. Rusi dokážu postaviť vozidlá ešte lacnejšie ako Číňania. Otázne sú vlastnosti vozidla, ktorý vznikol s cieľom byť najlacnejší. S týmto automobilom na základe povestnej kvality najlacnejších modelov a ruskej výroby, určite nechceš havarovať. V prípade prevrátenia môže spôsobiť viac škody ako diagnóza, ktorá vyžadovala prevoz pacienta do nemocnice.

Ďalšie vlastnosti už nie sú tak dramatické. Okrem bezpečnosti nie sú evidentné ďalšie vlastnosti, ktoré by nútili pochybovať o stroji postavenom na základe Lady Granta. Ruská výrobca, firma PROMT, prichádza v správnom čase s tým, čo nielen ruský trh, potrebuje. Najlacnejšie sanitky sa rýchlo môžu stať hitom obdobia, keď celý svet zápasí s koronavírusom.

Ak si o firme Promt ešte nepočul, tento výrobca sa dlhoročne venuje výrobe najlacnejších dodávok na trhu. Firma už predstavila viaceré užitočné verzie, ktoré dokonale reagujú na potreby trhu. Upravená Lada VIS-2349 Granta, nazývaná obchodne Granta Prima, sa vyznačuje tým, že priamo od výrobcu nevyužíva veľa častí a dielov. Trubkový rám a väčšina ostatných častí pochádza od externého dodávateľa dielov.

Zaujímajú ťa parametre výkonu? Pohon zabezpečuje 1,6 motor s 87 koňmi, Výkon je na kolesá prenášaný pomocou 5-stupňovej manuálnej prevodovky. Vozidlo disponuje pohonom predných kolies. Ide o továrenské vyhotovenie sanitky s označením triedy B, sanitky, ktorá zabezpečuje pacientovi prvú pomoc a prevoz do nemocnice.

Pohodlie a ľahšie nakladanie pacienta zabezpečuje zadné vzduchové odpruženie a nakladacia hrana vozidla vo výške 840 mm. Rázvor je dlhý 4 450 mm, funkčnosť zabezpečuje upravená nadstavba umožňujúca využitie vozidla ako sanitky. Cena zatiaľ nebola výrobcom oficiálne potvrdená. Možno rátať so štartovacou cenou Lady Granta Prima mierne zvýšenou o nadstavbu, teda sumou mierne vyššou ako 711 000 rubľov, v prepočte približne 7 900 euro. Okrem sanitky ponúka výrobca aj karavan, vozidlo s chladiacim boxom aj pohrebné vozidlo.

Zdroj: PromtechZdroj foto: PromtechZdroj foto: Promtech

Zdroj: Promtech

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najlacnejšia sanitka z Ruska