Už aj Ford Transit je elektrický!

Elektromobilita sa dostáva aj do oblastí, ktoré by ste pred rokmi ani len neočakávali. Na svete sú už prvé koncepty kamiónov na elektrinu, elektromobil má v podstate každá automobilka. Elektrická energia sa postupne dostáva aj do sektoru úžitkových vozidiel. V ňom sa chce presadiť aj Ford, preto nám prináša elektrický Transit!

Ikona dodávok na elektrinu!

Ford Transit patrí medzi celkovo najpopulárnejšie dodávky na svete. Má za sebou mnoho úspešných geneDarácií, no ani Transit sa nevyhol inováciám. Nakoľko automobilka Ford sa k elektromobilom stavia pozitívne, bolo len otázkou času, kedy zavíta elektrina aj do menej obvyklých modelov. Portál motor1.com informoval o Forde E-Transit.

Zdroj foto: motor1.com

Na prvý pohľad ide v podstate o štandardný Transit, bežnú dodávku, akú poznáme z našich ciest. Lenže pod kapotou má elektromotor. Dodávka na elektrinu by sa mnohým mohla zdať ako hlúposť. Prvý problém je pre mnohých dojazd, ďalší problém napríklad životnosť batérie, doba nabíjania, výkonnosť batérie pri nízkych teplotách. Predsa len, dodávka je pracovný nástroj, na ktorý sa jej majiteľ musí dokázať na 100 % spoľahnúť. Ford to podceniť nechce a plánuje venovať testovaniu hromadu času. Do produkcie by sa Ford E-Transit mal dostať až v roku 2022, celý rok 2021 by sa novinka mala testovať.

Zdroj foto: motor1.com

Poďme na čísla. Ford E-Transit sa pýši kapacitou vyše 15 metrov kubických materiálu, odvezie 1616 kg záťaže. Parametrami prekvapí aj elektromotor. Výkon je až 269 koní, čo by z bežného auta spravilo pomerne zaujímavý športiak. Čo sa týka dojazdu, ten činí až 350 km! To je na úžitkové auto veľmi fajn a drvivej väčšine zákazníkov to bude bohato stačiť. Navyše auto pohodlne za noc dobijete a je pripravené na záťaž ďalšieho dňa. Maximálne nabitie trvá čosi cez 8 hodín, ak budete nabíjať z 15 %, na 80 % kapacity, pripravte sa len na 34 minút! Cena je zatiaľ neznáma, no určite sa máme na čo tešiť. Uvidíme, ako na elektrickú dodávku od Fordu zareaguje trh.

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Už aj Ford Transit je elektrický!