Takto má vyzerať nová Honda Civic, dáva zbohom prekombinovanému dizajnu

Honda Civic aktuálnej, desiatej, generácie je na jazdu výborným autom. Ako jeden z mála modelov v nižšej strednej triede ponúka viacprvkovú zadnú nápravu s akýmkoľvek motorom. Ale nech jazdí akokoľvek dobre, dizajn nemusí sadnúť každému. To sa však zmení, keďže Honda predstavila nový prototyp.

Novinka je síce pre USA a je sedan, ale tým, že Civic je globálnym modelom je jasné, že rovnaké štylistické prvky sa dostanú aj do Európy. Civic teda stratí prekombinované drsne pôsobiace tvary a bude sa sústrediť na jednoduchosť a eleganciu. Predné svetlá akoby mali pripomínať model Integra, ale verziu pre japonský trh s nízkymi a širokými svetlami. Vlastne teraz ešte lepšie zapadá k novým modelom.

Foto: Honda

Svetlá s LED technológiou sú prepojené maskou chladiča a tvoria jeden dizajnový prvok. Jednoducho a hladko pôsobí aj nárazník. Toto vonkoncom nie je len facelift, je to nové auto, vidno to aj na línii okien. Samotné presklenie bočnej časti je ešte väčšie ako doteraz. Nový Civic má vyzerať nižšie a širšie.

Šírku vidno najmä vzadu, kde sú horizontálne stavané zadné svetlá. Aj v týchto partiách vyniká jednoduchosť a čistosť línií. Na veku batožinového priestoru je zase integrovaná odtrhová hrana. Športovosť podporujú hlavne dve koncovky výfuku, ktoré sú vyvedené cez lichobežníkové otvory.


Foto: Honda

V ponuke bude naďalej hatchback a aj sedan. Do oboch sa dostane úplne nový interiér, ktorý bude mať výrazné horizontálne členenie prístrojovej dosky. Jedna línia spája výduchy v strede s výduchom napravo pred spolujazdcom. Nad touto spojnicou bude v strede dotykový displej s novým informačno-zábavným systémom, ktorý už funguje v Jazze a v elektromobile E. Práve elektrický automobil je jednoduchosťou stvárnenia najbližšie k tomu, čo predvedie nový Civic.

Veľkosť displeja v strede narastie zo 7 palcov na 9 palcov a druhý displej bude pred vodičom ako digitálny prístrojový štít. Pre nový model Honda dala do základnej výbavy systém Honda Sensing, ktorý bude ešte rozsiahlejší a vylepšený.


Foto: Honda

Toto je však stále prototyp, čo však znamená, že nový Civic bude vyzerať takto elegantne. Meniť sa budú maximálne detaily, ktoré na celku veľa nespravia. V ponuke budú určite aj veľké 19-palcové zliatinové disky a otvorene sa hovorí o tom, že v ponuke bude aj športovo ladený hatchback Type-R. Príchod nového modelu reálne sa očakáva v druhej polovici budúceho roka, keďže automobilka ho označuje ako modelový rok 2022.


Foto: Honda

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Honda

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Takto má vyzerať nová Honda Civic, dáva zbohom prekombinovan...