Genesis GV70 prináša štýl zadku, ktorý už niekde bol

Genesis predstavil nový model. Automobilka, ktorá sa odlúčila od Hyundaiu ako luxusná, teda skôr prémiová, postupne rozširuje svoje portfólio. Po sedanoch pokračuje s ofenzívou aj na poli SUV s novým modelom GV70.

Je jasné, prečo automobilka predstavila práve SUV. Na primárnom trhu, ktorý je stále v USA a Kanade je stále dopyt po takomto druhu áut. Vlastne ten je celosvetový, ale napríklad v Európe podiel SUV pozvoľna klesá. Nie je však prvým SUV s krídlami Genesis. Tým je GV80, čiže ešte väčší kúsok.

Foto: Genesis

Dizajn nového modelu má pripomínať ostatné modely značky, čo vpredu reprezentuje masívna maska chladiča, v ktorej strede má miesto evidenčné číslo. Až má človek pocit, že najlepšie by tam vyzerali evidenčné čísla Lichtenštajnska. Zdvojené svetlá majú formu pásikov, ktoré sú umiestnené pod sebou. Predok si veľa berie zo sedanu G70, ktorý len nedávno prešiel modernizáciou.

Rovnaký tvar svetiel ako vpredu, teda aspoň veľmi podobný, je aj vzadu. Tiež majú formu, ktorá je pre Genesis vlastne charakteristická. Ale zaujímavo pôsobí stvárnenie zadnej časti. Pri pohľade jemne zboku, kedy vidno aj tretie bočné okno pripomína toto riešenie iné auto. Takéto rozdelenie a stvárnenie, mal vo svojej dobe aj AMC Pacer. Okrem štandardného GV70 s hranatými koncovkami výfukov ukázal Genesis aj verziu Sport s okrúhlymi koncovkami. Sport naviac bude mať zatmenené, či skôr čierne detaily karosérie.


Foto: Genesis

Vnútro je tiež porovnateľné s tým, čo už automobilka predstavila. V strede prístrojovej dosky je veľký displej s uhlopriečkou 14,5 palca, ktorý je aj v GV80 a pred vodičom je trochu menší 12,3-palcový displej miesto štandardných ručičkových prístrojov. Automobilka si dala záležať na tom, aby auto pôsobilo prémiovo nielen použitými materiálmi, ale tiež aby sa dostalo do prémiových sfér aj dizajnom. Preto má zaujímavé stvárnenie aj klimatizácia a štandardne budú vo výbave aj LEDky na nepriame osvetlenie.


Foto: Genesis

O pohonných jednotkách zatiaľ Genesis neinformoval, ale predpoklad je, že budú podobné ako v GV80. Ten má základný motor s objemom 2,5 litra a štyrmi valcami a nad ním je V6 s objemom 3,5 litra. To by znamenalo potenciál maximálneho výkonu takmer 280 kW (381 k). Je možno až škoda, že sa takéto auto nedováža aj do Európy, lebo výzorom by určite zaujalo zákazníkov. Čo vy na to? Brali by ste ho?

Foto: Genesis

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Genesis

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Genesis GV70 prináša štýl zadku, ktorý už niekde bol