Športiak zo Škody Favorit za 11 700 €!

Škoda Favorit nie je zrovna auto s pretekárskymi ambíciami. Vo svojej dobe šlo o mimoriadne obľúbené a hlavne cenovo dostupné vozidlo. Na našich cestách stretávame Škody Favorit dodnes, hlavne kvôli jej konštrukčnej jednoduchosti, nakoľko ju opraví v garáži takmer každý. Na jej základoch vznikla v deväťdesiatych rokoch značka Kaipan, ktorá vyrábala naozaj kuriózne športiaky.

Favorit a Športiak?

Značka Kaipan je pre milovníkov automobilov možno zmáma firma. Vyrábala športiaky na základoch Škody Favorit. Iste, extrémnych rýchlostí ani výkonu sa človek nedočkal, no získal atraktívne auto, za ktorým sa obzrel naozaj každý. Navyše jazdné vlastnosti boli veľmi príjemné a jazda horským priesmykom vedela byť veľmi príjemným zážitkom. Jeden z týchto kúskov sa objavil na portáli tipcars.com. Je to mimoriadne zaujímavý Kaipan 14.

Zdroj foto: tipcars.com

Čo sa skrýva pod kapotou? V zásade je to Škoda Favorit z roku 1990. Za sebou má najazdených 49 926 km. Čo sa týka motora, ten je štandardný a bez úprav, ponúkne 58 koní a je to overený 1,3 litrový agregát. Výkon však nie je to, prečo má Kaipan takú hodnotu. Ide o skutočnú raritu, ktorá sa na cestách len tak nevidí. Vlastne by sme sa ani nečudovali, ak ste Kapian na vlastné oči ešte nikdy nevideli. Aj preto je cena za Kaipany pomerne vysoká, hlavne na to, že ide v podstate o prestavaný 30 ročný Favorit. Tento konkrétny kúsok je za relatívne prijateľné peniaze. Po prepočte vyjde na nejakých 11 700 €. Iste, nie je to málo, avšak obdobne vyzerajúci zábavný športiak človek len tak nezoženie.

Zdroj foto: tipcars.com

Zdroj foto: tipcars.com

Zdroj: tipcars.com

Zdroj foto: tipcars.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Športiak zo Škody Favorit za 11 700 €!