Najlacnejší čínsky elektromobil len za 3 700 €, takýto je naozaj!

Elektromobily sa v poslednej dobe tešia stále väčšej popularite. Podľa mnohých sú čistejšou alternatívou bežným autám, no sú ešte pomerne drahé. Predsa len, malý mestský elektromobil vyjde často krát toľko, ako solídne auto strednej triedy s bežným spaľovacím motorom. Čínska automobilka Wuling priniesla zaujímavý elektromobil, ktorý je navyše za viac než dostupnú cenu. No a pozreli sa na neho z praktickej stránky, je to ozaj taký hit?

Nový elektromobil za cenu bazárovky?

Ide o Wuling Mini EV. Je to maličké mestské auto, ktoré s dĺžkou necelé 3 metre nebude mať problém s parkovaním vôbec nikde. Navyše ide o vcelku praktické vozidlo, odvezie až 4 pasažierov. Na YouTube kanáli Wheelsboy sa objavilo video, ktoré ukazuje aj reálne skúsenosti s týmto zázrakom. Poďme ale k tomu najzaujímavejšiemu, s čím Mini EV prichádza. Dojazd je síce len 120 km, to však v meste bohato postačuje. Najlepšia je však cena, tá je po prepočte len okolo 3 700 €! Lákavé? Áno, každá minca má však dve strany.

Zdroj foto: carscoops.com

Nuž a reálna skúsenosť s týmto autom? Vzhľadom k cene ide aj tak o skvelú voľbu. Pri každodennej prevádzke však bude vadiť tak malý batožinový priestor, že sa do neho nezmestí ani jedna taška menšieho nákupu. Musíte ho dať na zadné sedadlá, alebo sklopiť sedačku. Ani sedačky nedisponujú veľkým pohodlím. Nepotešili ani plasty, ktoré sú tak slabej kvality, že ich poškodí aj silnejší úder. Jednoducho ak ste “nervák”, musíte si dať pozor. Klimatizícia tiež neoplýva extra výkonom a malé autíčko je dosť nestabilné už aj pri rýchlosti 100 km/h. Dobrej ovládateľnosti nenahráva ani pohon zadných kolies. Kolesá sú extra malé, len 12 palcové. Iste, zadokolky sú inak nesmierne populárne a zábavné autá, lenže Mini EV už na prvý pohľad dáva tušiť, že pohon zadných kolies ovládanie len skomplikuje. Nuž, všetko ide na úkor nízkej ceny, na druhej strane ak človek v aute netrávi príliš veľa času, tak tento kompromis v oblasti kvality môže byť pre neho ešte akceptovateľný.

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najlacnejší čínsky elektromobil len za 3 700 €, takýto je na...