Najextrémnejší školský autobus sa vyrába na Slovensku!

Školské autobusy sú vozidlá, ktoré poznáme predovšetkým z amerických filmov. Známe žlté autobusy pozná iste každý. U nás takáto forma vozenia detí do školy nie je až tak rozvinutá, využívajú ju buď niektoré špeciálne, alebo súkromné školy. V mnohých krajinách sveta bez infraštruktúry je však školský autobus jedinou možnosťou dostať deti do školy. A práve na to je autobus Torsus Praetorian ako stvorený.

Neznámy unikát zo Slovenska

Slovensko je mnohými vnímané ako krajina, ktorá prosperuje hlavne vďaka automobilkám. To je do značnej miery pravda, no nachádzajú sa tu aj výrobcovia, o ktorých ste možno nikdy v živote nepočuli. Jedným z nich je aj automobilka Torsus. Vyrába terénne automobily do tých najextrémnejších podmienok. Ide o ukrajinskú spoločnosť s centrálou v Prahe, avšak jej autá sa vyrábajú na Slovensku v Hornom Sŕní pri Dubnici nad Váhom.

Zdroj foto: motor1.com

Aktálne je novinkou autobus Torsus Praetorian. O novom autobuse informoval portál motor1.com, ktorý doniesol možnosť dosať sa do školy deťom s krajín s tou najhoršou infraštruktúrou. Veľký 6,9 litrový motor disponuje výkonom 290 koní. Maximálka je na úrovni 100 km/h, čo na tento účel maximálne dostačuje. Takmer 9 metrov dlhý autobus pojme 35 detí. Celá trieda má tak odvoz zabezpečený. 300 litrová nádrž sa postará o to, aby sa deti dostali aj do školy ktorá je naozaj ďaleko. Navyše Torsus Praetorian nemá problém ani s brutálnym terénom, prebrodí aj rieku hlbokú až 90 cm! Možno nad projektom ohŕňate nos len preto, že za automobilkou stoja ľudia z Ukrajiny. Šasi aj pohon má Torsus z automobilky Man, ide teda o maximálnu možnú kvalitu.

Zdroj foto: motor1.com

Na deti myslí aj interiér. Čalúnenie sedačiek má vyobrazené rôzne motívy školských predmetov, príkladom je matematika. Okrem toho sa na sedačkách nachádzajú aj výškovo nastaviteľné bezpečnostné pásy, pohodlne sa tak odvezú deti akéhokoľvek veku. Nuž a cena? Základ sa pohybuje na úrovni 166 000 €, verzia upravená na autobus bude ešte o čosi drahšia. Bude mať úspech?

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najextrémnejší školský autobus sa vyrába na Slovensku!