Historický “Smart” od Subaru sa predal za 42 000 €!

Malé autá boli ešte pred pár rokmi nesmierne vyhľadávané. Ich hlavným benefitom je práve kompaktnosť a jednoduché parkovanie v úzkych uličkách veľkých miest. Dnes sa doba mení a aj v mestách sa sávajú čoraz obľúbenejšie rozmerné SUV-čka. Sú skôr môdnou záležitosťou, nakoľko mesto pre ne nie je až tak prirodzené. Miniautá sú tu s nami však už poriadne dlho a jedno extrémne zaujímavé vyrábalo aj Subaru. Volalo sa Subaru 360 a predalo sa za šialené peniaze!

Historický Smart?

Keď sa povie miniauto, mnohých ako prvý napadne Smart. Auto obdobných rozmerov, dokonca ešte menšie prinieslo Subaru už v roku 1958. Jedno takéto sa nedávno predalo v aukcií, informoval o tom portál bringatrailer.com. Predával sa tam kúsok z roku 1969, ktorý bol v top stave. O takomto Subaru ste pravdepodobne nikdy v živote ani nepočuli, čo nie je prekvapivé. Takmer neuveriteľné je, že sa z tohto auta predalo takmer 400 000 kusov! To nie je málo, posledné kusy sa vyrábali do roku 1971, takže by si niekto mohol mylsieť, že stretnúť sa s ním niekde na ceste nie je až taký problém. U nás sa však takmer vôbec nenachádzali.

Zdroj foto: bringatrailer.com

Tento veľký predajný úspech bol zapríčinený hlavne malými rozmermi. Na dĺžku meria Subaru 360 len 1801 mm, je to dokonca o 7 cm menej, ako mrňavý Smart! Navyše má významnú výhodu, na rozdiel od Smartu odvezie až 4 pasažierov! Tento drobček váži len 410 kg, práve preto mu na pohon stačí maličký 0,356 litrový motor. Nachádza sa tu 4 stupňová manuálna prevodovka, maximálka je 97 km/h. Zrýchlenie na túto rýchlosť trvá 37 sekúnd, takže ide o auto ideálne skôr na mimoriadne pokojnú jazdu. Toto Subaru 360 má za sebou len niečo cez 33 000 km a jeho celkový technický stav je fantastický. Aj ten prispel k pomerne vysokej cene, ktorá bola po prepočte až 42 000 €, čo je naozaj pálka. Mať však doma takúto exkluzívnu raritu je určite atraktívne. Toto maličké Subaru je totiž niečím, čo človek len tak nevidí.

Zdroj foto: bringatrailer.com

Zdroj foto: bringatrailer.com

Zdroj: bringatrailer.com

Zdroj foto: bringatrailer.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Historický “Smart” od Subaru sa predal za 42 000 €!