Mitsuoka spravila šialenú prestavbu Toyoty RAV4

Mitsuoka je tá automobilka, ktorá nerobí autá, čo by zapadli do kolorytu kdekoľvek sa pohnú. Sú to vždy trochu extrémnejšie kúsky. Superšport Orochi je jedna vec, ale prestavať malé auto na repliku Jaguaru zo šesťdesiatych rokov je celkom extrémny počin. A v podobnom duchu sa nesie aj úprava Toyoty RAV4.

Tentoraz sa Mitsuoka s SUVčkom pozrela do osemdesiatych rokov v USA. Nová vizáž sa na karosériu celkom hodí, lebo aj tá používa hranaté línie. O vkusnosti si musí každý spraviť názor sám. Reálne sa inšpirácia prirútila zo Chevroletov spred 40 rokov.

Foto: Mitsuoka

Predná časť karosérie má výrazne hranatý tvar s hranatou maskou chladiča a síce LED svetlami, ale umiestnenými vertikálne pod sebou. Naozaj, klasický Chevrolet má teraz formu novej Toyoty prerobenej japonskou diabolskou firmou, ktorá robí reálne, pre väčšinu, nepochopiteľné kúsky.

Aby bol celý predok dokonale v osemdesiatych rokoch, použili dizajnéri v Mitsuoke veľký chrómový nárazník. Pochybujeme, že je z kovu, skôr to bude len pochrómovaná časť plastového nárazníka. Zmeny sa dostali aj na zadnú časť.


Foto: Mitsuoka

Aj vzadu sú vertikálne stavané svetlá a aj táto časť sa prispôsobila americkému štýlu pick-upov a SUVčiek. Nechýba ani široký nápis Mitsuoka cez celú šírku veka batožinového priestoru. S tým sa toho veľa nezmenilo, stále sa otvára nahor, aj keď na takéto auto by viac sedel rozdelený batožinový priestor na štýl Range Roveru, či BMW X5.

Interiér Mitsuoka nezverejnila, ale tam veľa rozdielov nebude. Rovnako to bude s motormi, ostanú pôvodné. Na Slovensku je dostupný dvojlitrový benzín, alebo hybrid s 2,5-litrovým štvorvalcom. Onedlho sa v ponuke objaví aj plug-in hybrid. Jediný háčik je, že táto verzia bude dostupná len pre domáce Japonsko. Otázka je, či to je pozitívna, alebo negatívna správa.


Foto: Mitsuoka

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mitsuoka

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mitsuoka spravila šialenú prestavbu Toyoty RAV4