Toto Audi TT RS stojí rovnako ako Porsche 911 Carrera S

Audi má ešte stále v ponuke model TT. A s ním ponúka aj vrcholnú verziu TT RS. Akurát teraz prichystala automobilka z nemeckého Ingolstadtu špeciálnu sériu tohto modelu. Má pripomínať model Quattro z roku 1980.

Dokonca sa špeciálna séria volá 40 Years of Quattro, aby pripomenula dôležité výročie. Má to však niekoľko obmedzení. Audi vyrobí len 40 kusov tejto série a geografická dostupnosť bude obmedzená na domáce Nemecko. Dá sa povedať, že za každý jeden rok od predstavenia vyrobí jeden kus tohto Audi TT RS.


Foto: Audi

Séria 40 Years of Quattro bude charakteristická bielou farbou Alpine, ktorú budú rušiť len nálepky pripomínajúce prvé Audi Quattro S1, ktoré vyhralo v roku 1987 slávne preteky Pikes Peak, vtedy ešte bez pevného povrchu. Strojcom víťazstva nebol nikto iný ako Walter Röhrl.

Nálepky majú klasicky teda červenú, sivú a čiernu časť. Pás prechádza cez kapotu, strechu až do zadnej časti vozidla. Ronvaké segmenty sú na predných a zadných blatníkoch. V spodnej časti boku je zase čierny segment a veľký nápis Quattro.


Foto: Audi

Pre túto sériu budú charakteristické zliatinové disky s priemerom 20 palcov lakované lesklou bielou farbou. Kontrastne s nimi bude pôsobiť červený strmeň brzdy v každom rohu. Na karosérii ešte pribudli aerodynamické prvky na prednom nárazníku a tiež zadné krídlo. To je bežne trochu iné ako v tomto prípade. Už na pohľad je jasné, že je nastaviteľné.

Do interiéru sa zmestia len dvaja ľudia. V základnej výbave je totiž karbónová rozpera, ktorá nahradila zadnú lavicu na sedenie. Tá je však aj v normálnom stave skôr núdzová. Rozpera zlepšila tuhosť karosérie a znížila hmotnosť až o 16 kilogramov. Na odlíšenie od bežných TT RS má limitka 40 Years of Quattro aj štítok s číslovaním pred voličom automatickej prevodovky S-Tronic.


Foto: Audi

Pod kapotou modelu je 2,5-litrový radový päťvalec, ktorý odovzdáva 294 kW (400 k) a 480 Nm. TT RS sa s ním na stovku dostane za 3,7 sekundy a pokračuje až k nanovo nastavenému obmedzovaču, k 280 kilometrom za hodinu. A teraz ten problém. Bežné Audi TT RS stojí 74 840 eur. V Nemecku dokonca 66 500 eur. A táto špeciálna séria bude stáť 114 040 eur. To je len o 4 000 menej ako Porsche 911 Carrera S a iba o 2 000 menej ako Audi RS6 Avant.


Foto: Audi

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Audi

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto Audi TT RS stojí rovnako ako Porsche 911 Carrera S