Sošku na kapote Rolls-Royce zakázala EÚ!

Rolls-Royce patrí bezpochyby k jednej z najluxusnejších značiek automobilov na planéte. Mimoriadny luxus a vzhľad, vďaka ktorému v sekunde viete, že je na ceste čosi exkluzívne. Napriek extrémnej cene má niekoľko priaznivcov aj u nás. Rolls-Royce sa snaží svojim zákazníkom priniesť vždy čosi extra, tým bola aj podsvietená soška Spirit of Ectasy, ktorá však končí.

Ďalšie “prospešné” nariadenie?

EÚ sa pri motoristoch neteší príliš veľkej priazni. Prečo? Dôvod je jednoduchý, najrôznejšie opatrenia obmedzjúce pôžitok z jazdy sú niečo, s čím sa mnohí len ťažko vysporiadajú. Občas má EÚ plán na niečo prospešné, niekedy sa však nájdu aj obmedzenia z kategórie totálnych absurdít. Tak ako tá, o ktorej informoval portál carscoops.com.

Zdroj foto: carscoops.com

Soška Spirit od Ectasy je pri automobiloch Rolls Royce niečo neodmysliteľné. Takéto auto spozná na prvý pohľad naozaj každý. Sošky boli pochopiteľne častým terčov vandalov, alebo aj zberateľov, ktorí na vlastné auto nemali. Aj preto vyvinul Rolls-Royce zabezpečovací systém, ktorý sošku chránil. Nuž a pre milovníkov toho najväčšieho luxusu si pripravil naozajstnú lahôdku, podsvietenú sošku Spirit of Ectasy. Cena? Nepredstaviteľných takmer 3 900 €! Za jednu sošku. Lenže vo svete milionárov je to skutočne zanedbateľný výdaj, tam ide o prestíž!

Nuž a poďme k tomu, čo milej EÚ vadilo. Niekto chytrý sa rozhodol aktualizovať predpisy, ktoré sa týkajú osvetlenia vozidla. No a podsvietená soška je považovaná za nadmerný zdroj osvetlenia a je vnímaná ako zdroj svetelného znečistenia. Skutočná absurdita. Rolls-Royce už možnosť priplatiť si za podsvietenú sošku neponúka, namiesto toho majiteľom ktorí ju majú bude nasadzovať nazad klasickú striebornú. Má na pláne aj istú kompenzáciu, uvidíme akú. Každopádne o pár rokov bude z kúskov s osvetlenou soškou zberateľká vzácnosť.

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Sošku na kapote Rolls-Royce zakázala EÚ!