Najkrajší Citroën Spacetourer prestavali Taliani retroštýlom

Máte Citroën Spacetourer, alebo Jumpy? Alebo máte niektorý zo sesterských modelov od Toyoty, Peugeotu, či Oplu? A nudia vás pohľady na relatívne konzervatívne karosérie? Dizajnér Fabrizio Caselani z Talianska má firmu, ktorá dokáže týmto autám prepožičať retro vizáž.

Samotný podnik začal už dávnejšie, keď ponúkol balík na prestavbu väčších vanov Jumper/Boxer a ešte stále Ducato. Na výstave v Modene však karosáreň predviedla prestavbový balík aj pre menšie modely. S tým, že na kapote je po prestavbe veľké logo Citroënu, vychádzame z toho, že väčšina záujemcov bude prestavovať práve Spacetourer a Jumpy.

Foto: Type H

Po prestavbe má menší van tiež pripomínať legendárny historický HY, ktorý mal karosériu z vlnitého plechu. Oproti väčšiemu Jumpru po prestavbe vyzerá menší van trochu dynamickejšie, ale zároveň menej mohutne, lebo nemá tak výrazné lemy blatníkov.

Úpravca figurujúci pod názvom Type H nazval balík pre menší Citroën Type HG. Bude v ponuke pre všetky verzie a veľkosti modelu. Vedeli ste, že Spacetourer má v osvedčení o evidencii zapísané, že je to model Jumpy/Spacetourer?


Foto: Type H

Nech vyzerá tento prestavbový balík akokoľvek nádherne, má jednu celkom odradzujúcu časť. Stojí poriadne veľa. Takmer dve tretiny ceny auta. Len základné prvky na prestavbu, bez montáže a montážneho materiálu, stoja 14 800 eur bez dane. A to ich treba následne ešte nalakovať.


Foto: Type H

Celkovo sa cena prestavby môže dostať naozaj aj tesne blízko cene samotného vozidla. Veď dobre vybavený Spacetourer Shine so strednou dĺžkou M a motorom s výkonom 110 kW (150 k) a manuálnou šesťstupňovou prevodovkou stojí 30 712 eur s daňou v aktuálnej akcii. Jumpy Combi je ešte lacnejšie. S výbavou Sagan Academy, ale s rovnakým motorom a veľkosťou ako spomenutý Spacetourer je za 24 990 eur s daňou.


Foto: Type H

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Type H

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najkrajší Citroën Spacetourer prestavali Taliani retroštýlom