V Anglicku ťa možno odvezie taxík za 110 000 €!

Taxikársky biznis v posledných mesiacoch utrpel poriadnu ranu. Nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia ste určite zachytili správy o nespokojných taxikároch, ktorí v mnohým prípadoch museli až prpotestovať. Prečo? S príchodom služieb ako Uber či Bolt prišli o výraznú časť zákazníkov, koronakríza túto biedu ušte upevnila. A to všade na svete. V Anglicku sa však objavil taxík, ktorého výrobca si asi ani nemohol vybrať horšie načasovanie na príchod luxusného taxíka.

Totálny luxus aj na ceste z letiska?

Kedy v zahraničí využívate taxíky? Najčastejšie asi pri ceste z a na letisko. V konkrétnej lokácií si väčšina ľudí užíva komfort miestnej infraštruktúry, pri ceste s kuframi a hromadou batožiny je však taxík vítanou pomocou. Portál autoevolution.com informoval o novinke, ktorá je na poli taxíkov skutočne nevídaná. Spoločnosť Sutton Bespoke sa zameriava na luxusné úpravy automobilov. Nuž a do parády si vzala aj typický anglický taxík, aký iste poznáte minimálne z filmov.

Zdroj foto: autoevolution.com

Ide o VIP taxík disponujúci maximálnym pohodlím a diskrétnosťou pre posádku. Keď sa usadíte dnu, nemáte pocit že ste v taxíku, ale minimálne v Bentley. Vnútri nájdete pohodlné kožené kreslá, drevené obloženie či luxusný a mäkký koberec. Farbu meniace osvetlenie a pohodlnejší sklon sedadiel oceníte, keď budete počas jazdy relaxovať pohľadom upretým na oblohu cez rozmernú panoramatickú strechu. Aby ste mali maximálne súkromie, vodič je za sklenenou prepážkou a ak sa chcete cestou zabaviť, máte k dispozícií Apple TV či PlayStation 4. Je to jednoducho maximálny luxus a z auta sa vám ani len nebude chcieť vystúpiť. Celé to má jeden problém, cenu a načasovanie. Auto stojí v prepočte okolo 110 000 € bez dane! To je v období, kedy v Anglicku mnoho taxikárov prichádza o vyše 50% príjmov veľmi zlé načasovanie. Ak má aj nejaký taxikár takýto obnos peňazí na rozvoj podnikania našetrený, je otázkou, či by našiel dostatok klientov. Za jazdu v takomto taxíku by si iste museli priplatiť výrazne viac a takýchto zákazníkov zrejme ubudne.

Zdroj foto: autoevolution.com

Zdroj foto: autoevolution.com

Zdroj foto: autoevolution.com

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj foto: autoevolution.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / V Anglicku ťa možno odvezie taxík za 110 000 €!