Audi TT je ešte stále tu a má novú sériu S-Line Competition Plus

Audi TT stále figuruje v ponuke automobilky. Teda tretia generácia modelu. Je to logické, lebo bola predstavená v roku 2014 a ešte stále má rok-dva, kedy bude v tejto forme na trhu. Možno sa však Audi rozhodne ponechať auto v ponuke trochu dlhšie.

Model si žije svojim končiacim životom, čiže naposledy mu v máji automobilka pripravila niekoľko nových farieb. Odvtedy prvá zmienka prichádza až teraz. Tak kupé ako aj roadster dostanú špeciálnu výbavy S-Line Competition Plus.

Ako napovedá samotný názov série, bude založená na balíku S-Line. To znamená trochu inú vizáž exteriéru a niekoľko zmien v interiéri. Reálne to znamená novú masku chladiča a veľa čiernou farbou lakovaných prvkov. Sú ňou lakované aj späťné zrkadlá, difúzor, ale aj spojler v zadnej časti malého kupé.

Foto: Audi

Pre S-Line Competition Plus si Audi pripravilo štandardne 19-palcové zliatinové disky, ale za príplatok môžu byť aj o palec väčšie. Tie väčšie majú 10 lúčov v tvare písmena Y. Na výber bude niekoľko farieb, medzi ktorými bude, samozrejme, modrá Turbo ako na fotkách, červená Tango, biela Glacier a sivá Chronos.

Interiér dostal čalúnenie čiernou farbou. Sedadlá majú kombináciu kože a alcantary. Výber bude len v forme farby prešívania. To môže byť buď červené, alebo modré. Istú dávku farby do interiéru prináša možnosť lakovania niektorých prvkov stredového tunela a výduchov ventilácie. Tu sú na výber farby ako má aj karosérie, konkrétne červená a modrá. Ak by niekto chcel menej nápadnú verziu, tak môže stále zvoliť sivú Slate.


Foto: Audi

Audi TT S-Line Competition Plus sa už v týchto dňoch dá objednať a prvé dodávky sú naplánované na december. Malé kupé a aj malý roadster budú mať iba jednu možnosť pod kapotou. Bude ňou 45 TFSI, čo neznamená 4,5-litrový motor, ale interval výkonu. Je to dvojliter, ktorý dosahuje výkon 180 kW (245 k) a krútiaci moment 370 Nm. Verzia 45 TFSI je kombinovateľná ako s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou, tak so sedemstupňovým dvojspojkovým S-Tronicom.

S automatom sa aj verzia S-Line Competition Plus dostane na stovku za 5,8 sekundy. V ponuke bude aj možnosť zvoliť pohon všetkých kolies Quattro. Sária by nemala byť obmedzená počtom kusov, alebo o tom aspoň Audi zatiaľ neinformovalo.


Foto: Audi

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Audi

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Audi TT je ešte stále tu a má novú sériu S-Line Competition ...